Türkiye’nin yeni milli okçusu göğsümüzü kabartacak!

Uluslararası spor müsabakalarında önemli dereceler kazanan Türkiye'nin, başarıları katlanarak devam ediyor. Özellikle milli okçu Mete Gazoz'un olimpiyat ve dünya şampiyonu olmasının ardından okçuluğa ilgi her geçen gün artıyor. Bunlardan biri 9 yaşında başladığı okçuluk sporuna şampiyonluklar kazanan Ulaş Berkim Tümer, bu sene ülkemizi Mete Gazoz ile Türkiye'yi Paris 2024 Olimpiyatları'nda temsil edecek.

25.01.2024-15:20 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-15:20) Türkiye’nin yeni milli okçusu göğsümüzü kabartacak!

7 yaşındayken etrafından sürekli "çelimsiz" diye katıldığı mülakatların birçoğundan, fiziki özelliğinden dolayı kabul edilmediğini buna rağmen, ısrarla şansını deneyerek 9 yaşında ancak başlayabildiği okçuluk sporunda şampiyonluklar kazanmaya başlayan Ulaş Berkim Tümer,  şu sıralar Mete Gazoz ile Türkiye'yi Paris 2024 Olimpiyatları'nda temsil edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Olimpiyatlara katılma hakkı elde etti!

Milli Okçu Ulaş Berkim Tümer

Ata sporu okçulukta önemli mesafeler kateden Türk sporcuların yeri her geçen gün sağlamlaşıyor. Gençlerin arasında bu spor da kendisine idol olarak gördüğü isimlerin arasında yer edinen 21 yaşındaki milli okçu Ulaş Berkim Tümer, AA’dan edinilen bilgiye göre, Berlin'deki 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Mete Gazoz ve Muhammed Abdullah Yıldırmış ile gümüş madalya alarak olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.

İlk denemesinde ret aldı!

Okçuluk sporuna ilk ne zaman başladığını aktaran Tümer, memur bir ailenin çocuğu olarak Gelibolu’da yaşıyordu. Henüz 7 yaşındayken annesiyle pazar alışverişi yaptığı sırada pazar yerinin yanında okçuluk antrenmanı yapıldığını fark etti. İlgi duyduğu bu spora başlamak isteyen Tümer, antrenman için gittiğinde antrenörler tarafından "Çelimsiz ve zayıfsın. Biraz daha büyü ve kilo al" şeklinde açıklamada bulunarak kabul edilmeyen Tümer, 2 yıl sonra tekrar şansını denedi ve bu sefer okçuluk kulübüne kabul edildi.

Dünyaca şampiyon Mete Gazoz ile çalışmaya başladı!

Milli Okçu Ulaş Berkim Tümer

Yeteneğiyle hemen kendini fark ettiren ve adından söz ettiren Tümer, spora başladıktan 1 yıl sonra miniklerde Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok dereceleri bulunan Tümer, 2017 yılında ilk defa milli formayı hak etti. 2020 yılında da A takıma seçilerek milli okçu Mete Gazoz ile çalışmaya başladı. Tümer'in en büyük hayali olimpiyat şampiyonu olmak.

Çok fedakarlık yapıyoruz!

Milli Okçu Ulaş Berkim Tümer

Fiziksel olarak yetersiz ve güçsüz olarak görüldüğü sporu hiç bırakmaya niyetli olmadığını, azimle çalışarak bugünlere geldiğini söyleyen Tümer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Milli Takım ile günde 12 saat antrenman yapıyoruz. Kendimizden çok fedakarlık yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini de bu sene aldık. Takım halinde ilk defa olimpiyatlarda yer alacağız. Bu çok gurur verici bir durum. 'Çelimsizsin' dedikleri için 2 yıl geç başladığım okçulukta en büyük hayalim olimpiyat şampiyonluğunu elde etmek. Olimpiyat madalyasını alarak Türkiye'yi gururlandırmak istiyorum. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Çok sıkı çalışıyoruz.’’

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal