Türkiye'nin Yeni Cenneti ''Salda Gölü''

Özel çevre koruma bölgesi olarak seçilen Salda Gölü ve çevresiyle beraber Karaburun Ildır Körfezi Resmi Gazete'de yayınlanan haberle resmen koruma altına alındı.

15.03.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-11:12) Türkiye'nin Yeni Cenneti ''Salda Gölü''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararda, harita ile sınır ve koordinatları gösterilen bölge, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi olarakbelirlendi.

Bu tespit ile Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde 19 Ekim 1989 tarihli ve 383 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hükümleri uygulamaya konulacak. Mevcut plan, plan kararları ve projeler konusunda mezkur KHK hükümlerine göre yapılacak değerlendirme neticeleninceye kadar herhangi bir işlem gerçekleşmeyecek.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KONTROLÜNDE OLACAK

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi ilgili mevzuat sorumluluklarına göre çevrenin incelenmesi, korunması ve takibi çerçevesinde saha kullanım ve yönetimiyle alakalı belirlenecek yöntem ve esaslar ile bunların yansıtıldığı planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kontrol edilecek ve onaylanma işlemine koyulacak.

 KARARDAN ÖNCE İNŞAASI BAŞLAYAN YAPILARIN DEVAMINA İZİN VERİLECEK

Karardan önce inşaası devam eden veya yeni başlayan projelere bir engel getirilmedi. Projelerin tamamlasnması kabul edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal