Türkiye’nin yağış haritası değişiyor! Soğuk havalar kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden önemli uyarılar geldi. Türkiye’nin etkisi altına alacak soğuk havalar kapıda. Kar yağışının etkisi altına alacağı bölgeler hakkında dikkat edilmesi gerektiğini belirten Meteoroloji, güncel hava durumunu paylaştı.

05.01.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-18:01) Türkiye’nin yağış haritası değişiyor! Soğuk havalar kapıda!

Daha önceden de duyurusu yapılan ocak ayının ikinci haftasından itibaren gelecek olan soğuklar, artık etkisini daha net göstermeye başlayacak. Meteorolojinin yayımladığı Hava Durumu raporuna göre, ülke genelinde sadece yarın güneşli hava görünüyor. Sonrasında İstanbul dahil tüm Türkiye’yi Sibirya soğukları bekliyor.

Bölgelerde genel son durum

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke geneline yansıması

Bugün hava sıcaklığına dair önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güneyli, kuzey ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in doğusunda yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Türkiye’de yağış beklenen şehirler

Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın güneybatısı, Diyarbakır'ın doğusu, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, Hakkari çevreleri, Van ve Bitlis'in yüksekleri ile Siirt'in ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun (20 cm ve üzeri kar yüksekliği) kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERE GÖRE GÜNCEL HAVA DURUMLARI

MARMARA BÖLGESİ

Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 4°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 9°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 4°C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 11°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE BÖLGESİ

ege de yağmur beklentisi

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile bu akşam ve gece saatlerinde Muğla, Aydın ve Denizli çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 12°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 11°C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 6°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ve ısparta çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Adana 11°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA 15°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğu çevreleri (Manavgat ve Alanya ilçeleri) aralıklı sağanak yağışlı

HATAY 12°C, 17°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 13°C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

iç anadolu da sis beklentisi

Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Ankara 11°C, 17°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKİŞEHİR 7°C, 12°C Parçalı çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KONYA 7°C, 14°C Sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

YOZGAT 3°C, 8°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU 6°C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE 9°C, 16°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 5°C, 9°C Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 11°C, 15°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

RİZE 9°C, 13°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SAMSUN 12°C, 16°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 7°C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON 10°C, 13°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

doğu da çiğe karşı tedbir

Çok bulutlu, güneydoğusu, Kars, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile bu gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Hakkari, Bitlis, Van, Muş ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

ERZURUM -2°C, 3°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS -3°C, 2°C Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA 2°C, 7°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN 0°C, 4°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 5°C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 7°C, 14°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MARDİN 5°C, 7°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SİİRT 6°C, 7°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal