Türkiye'nin Teknolojileri Bu Yıl Gaziantep'te Buluşacak

Türkiye'nin en büyük teknoloji ve uzay fuarı TeknoFest 2020 eylül ayında Gaziantep'te düzenlenecek.

23.01.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-14:40)

Türkiye'nin en büyük teknoloji ve uzay fuarı Teknofest 2020, Gaziantep'te Pazartesi günü yapılan toplantıda duyuruldu.

Türkiye Teknoloji Ekibi (T3) Vakfı başkanı Selçuk Bayraktar, Gaziantep'in önemli endüstriyel üretim ve akademik başarılara sahip olduğunu söyledi.

Bayraktar, 23 şubede 3 milyon Euro bütçeli olacak yarışmalara başvuruların 28 Şubat 2020'ye kadar devam edeceğini ve altı günlük etkinliğin 22 Eylül'de başlayacağını ifade etti.

Yarışmalar “roketlerden uçan arabalara, otonom sistemlerden insanlığa fayda sağlayan teknolojilere” kadar çeşitlilik gösterecek.

Bayraktar, "Buna ek olarak, bu yıl sağlıktan tarıma ve çevreye kadar yaşamın her noktasına dokunarak sadece savunma sanayini değil tüm sivil alanları kapsayan kapsamlı yarışmalar düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Bauraktar yaptığı konuşamada: "Gençlerin üreteceği projelerle birlikte tüm bunların dünyanın geleceğini şekillendireceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, fuarın aynı zamanda akrobasi uçak gösterileri, sergiler, çalıştaylar ve yatırımcıları ve girişimcileri bir araya getirecek Uluslararası Girişim Zirvesi'ni de kapsayacağını belirtti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal