Türkiye'nin operasyonu öncesi terör örgütü PKK/YPG hain planını devreye soktu!

Hain terör örgütü YPG/PKK, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Suriye'nin Tel Rıfat ve Menbiç ilçeleri çevresinde bulunan yerleşim yerlerindeki sivil halka zorla tünel kazdırıyor. İşte haberin detayları...

06.06.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-11:38) Türkiye'nin operasyonu öncesi terör örgütü PKK/YPG hain planını devreye soktu!

Terör örgütü YPG/ PKK, Suriye'nin kuzeyinde Tel Rıfat ve Menbiç ilçelerini 6 yıldır bölge halkına baskı uygulayarak işgal altında tutmaktadır. YPG/PKK, Tel Rıfat ve Menbiç'i Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenmiş olan Afrin, Mare, El Bab, Cerablus gibi güvenli bölgelere ilişkin saldırılarında üs olarak kullanılmaktadır. 

Söz konusu bu ilçelerden yaptığı sızma girişimleri ve roket saldırılarıyla, ülkenin kuzeyinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarla oluşturulan güvenli bölgeleri, bölge halkının huzur ve güvenliğini adeta tehdit etmektedir. Fırat'ın batısında Türkiye sınırına 18 kilometre mesafede yer alan Tel Rıfat ve sınırdan 30 kilometre uzaklıkta olan Münbiç ilçelerinden kaçan yüzbinlerce sivil de Suriye içinde zor şartlarda yaşam mücadelesi vermektedir. 

Türkiye'nin, güvenli bölgeleri oluşturmak için bu iki ilçedeki terör hedeflerine operasyon yapacağını açıklamasının sonrasında terör örgütü YPG/PKK, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği Tel Rıfat, Menbiç ve çevre köylerdeki yerleşim yerlerinde tüneller kazıp silah saklamaya girişiminde bulunuyorlar. 

PKK/YPG bölgede yaptıkları tünel, hendek ve siper gibi tahkimatlar da bölge halkını ve elindeki tutukluları zorla çalıştırmaktadır. Terör örgütü Afrin'de hazırladığı ve neredeyse kilometrelerce uzunluğu bulan tünellerde de mahkum ve bölge halkını zorla çalıştırmıştı. 


Teröristler ile sıcak çatışma 

Hain terör örgütü üyeleri Türkiye'nin gerçekleştireceği operasyonun öncesinde cephe hattında hendekler kazmaya devam ederken Suriye Milli Ordusu da hazırlıklarını tamamladı. Cephe hatlarında da 7 gün 24 saat nöbet tutan savaşçılar bölgede kuş uçurtmuyor. Menbiç sınır hattında yer alan Ulaşlı Köyü'nde de Suriye Milli Ordusu Özel Kuvvetler Komutanlığı askerleri nöbet tutuyor. Hız kesmeden her gün bölgedeki YPG/PKK'lı teröristler ile sıcak çatışmalar yaşanmaktadır. 


Yüzlerce kişi operasyona destek mitingi düzenledi 

Terör örgütü YPG/PKK'nın 2016 tarihinde Tel Rıfat'ı işgal etmesinin sonrasında Azez'e sığınan Tel Rıfatlılar, Türkiye'nin herhangi olası operasyonu öncesinde Şehitler Meydanı'nda operasyona destek mitingi düzenledi. Yüzlerce kişinin katılım gösterdiği mitingde Tel Rıfatlılar, "YPG ve DEAŞ uluslararası teröristlerdir", "Terörün aslı PKK'dır, YPG onun kamuflajıdır" dövizleri taşıdı. Gösteride yapılan konuşmalarda Tel Rıfatlılar evlerine dönmek istediklerini dile getirdi, düzenlenecek olan operasyonda Türkiye'ye sonuna kadar destek vereceklerini belirtti.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal