Türkiye'nin Latin Amerika ile görüşmesi sonuç verdi! 'Dünyaya örnek olacak'

Türkiye Latin Amerika ile görüşme gerçekleştirdi. Paraguay Senato Başkanı, 1915 olaylarında sözde 'soykırım' kararını tekrar senatoya taşıma konusunda söz verdi. İşte haberin detayları...

27.06.2022-09:48 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-18:01) Türkiye'nin Latin Amerika ile görüşmesi sonuç verdi! 'Dünyaya örnek olacak'

Türkiye Latin Amerika ile görüşme gerçekleştirdi. Paraguay, 1915 olaylarını sözde soykırım olarak tanıma konusundaki kararını geri çekebilir. Paraguay Senato Başkanı, 1915 olaylarını sözde 'soykırım' kararını tekrardan senatoya taşıma konusunda söz verdi. 

TBMM Paraguay Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benítez'le gerçekleştirdiği görüşmesini aktardı. 

''Kararınızı geri çekmeniz iyi olacak''

Aradaki dostluk bağlarının güçlenmesi için senatoda konunun tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini dile getiren Menekşe, "Paraguay Parlamentosu 2015 yılında Ermeni soykırım yasa tasarını kabul etti. İki yıl önce Paraguay'dan 12 kişilik bir heyet geldiğinde Meclis'te bunlarla toplantı yaptım. Türkiye ile ilgili ticari, ekonomik iş birliği için yapmış olduğumuz görüşmelerin akabinde Ermeni soykırım yasa tasarısını kendilerinin kabul ettiğini söyledim. Madem biz dostluk bağlarını güçlendirmek istiyoruz, bu dostluk bağlarının güçlü kılınabilmesi için, dostluk bağlarının sürekliliğinin sağlanması için sizden istirhamım, senatonuzda bu konuyu tekrar gündeme getirip, kararınızı geri çekmeniz iyi olacak'’ diye ifade etti. 

''Tüm dünyaya örnek olacak''

Söz konusu kararı Paraguay’la geri çekmeyi sağlayabilirsek bu olay tüm dünyaya örnek olacak diyen Menekşe, "Senato Başkanı 'Söz veriyorum senatoda tekrar gündeme taşıyacağım' dedi. 'Bizi çok mutlu edersiniz' dedim. Biz Paraguay'la bu geri çekmeyi sağlayabilirsek dünyaya örnek olacak. 'Ermeni diasporası çok güçlü, çok lobileri var, çok çalışıyor ama en azından iş birliğine, dostluğumuza zarar vermek istemiyorsak bunu kesinlikle tekrar değerlendirip, geri çekmenizi istirham ediyorum' dedim." şeklinde konuşmayı aktardı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal