24.12.2020-16:34 (Son Güncelleme:28.03.2024-17:33)


1

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında hayatımıza giren koronavirüs, bu seneki neredeyse bütün seyahat planlarını iptal etti. Yurt dışına çıkmak bir yana dursun yurt içinde kışın ne yapılabilir diye sorduk ve güzel bir içerik hazırladık. İşte Türkiye'de kışın gidebileceğiniz birbirinden güzel yerler...



2

ABANT VE GÖLCÜK

ABANT VE GÖLCÜK

Bolu’nun gözdesi Abant ve Gölcük Gölü, sakinliği ve huzuru ile kafa dinlemek isteyenlerin tercihleri arasında başı çekiyor diyebiliriz.



3

Karlar altında kalan çam ağaçları, durgun göl manzarası ve şirin kulübeleriyle Abant ve Gölcük adeta İsviçre köylerini andırıyor. Şehirden birkaç saat uzaklıkta, soğuk kış mevsiminin son demleri için burası gerçekten harika.



4

KAZ DAĞLARI

KAZ DAĞLARI

Doğu kültürlerinden Antik Yunan’a kadar birçok efsaneye konu olan İda Dağı, nam-ı diğer Kaz Dağları, doğaya dair ne varsa sunmakta. Özellikle soğuk havalarda coşkuyla çağlayan Sutüven Şelalesi’ne gidebilir, termal tesislerde rahatlayabilir ve köylülerden onlarca efsaneyi dinleyebilirsiniz.



5

SARIKAMIŞ

SARIKAMIŞ

Doğu Ekspresi ile birlikte son yılların en çok rağbet gören rotası elbette Kars. Ancak size Kars’ın, henüz pek popüler olmayan Sarıkamış Kayak Merkezi’ni öneriyoruz.



6

SAKLIKENT

SAKLIKENT

Akdeniz’e ve Ekvator’a en yakın kayak tesislerinden biri olan Saklıkent kış mevsiminde veya soğuk havalarda Antalya’yı ziyaret etmek için harika bir sebep.



7

YALOVA

YALOVA

Termal su kaplıcalarında rahatlamak için en doğru adres Yalova... Şifalı sularıyla ünlü Yalova’ya gelmişken mutlaka tarihi yapıları ve Yürüyen Köşkü görmeden dönmeyin.



8

SAPANCA

SAPANCA

Şehirden kaçış rotaları listelerinin başında gelen Sapanca bahar ve yaz aylarında oldukça kalabalık bir destinasyon oluyor. Eğer bu doğa harikasının tadını sakince çıkarmak isterseniz tam da bu zamanlarda gitmeyi deneyin.



9

UZUNGÖL

UZUNGÖL

Trabzon deyince akla gelen ilk yerlerden olan Uzungöl son yıllarda özellikle yaz aylarında yabancı turistlerin de odak noktası haline geldi.



10

YUVACIK

YUVACIK

Yuvacık, Kocaeli’nde saklı kalmış cennetlerimizden. Bölge halkı buraya “Küçük Karadeniz” diyor. Haklılar, tıpkı Karadeniz gibi harika bir doğası var.



11

KAPADOKYA

KAPADOKYA

Her mevsim kendine hayran bırakan peri bacalarını, karlar altında görmediyseniz bu soğuk havalarda yolunuzu Kapadokya’ya çevirin. Büyülü atmosferiyle sizi bambaşka diyarlara götürecek ziyaretinizde gün doğumunu izlemek için erken uyanmanızı tavsiye ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR