Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı var? Türkiye’nin çalışır durumdaki angın söndürme uçak ve helikopter sayısı

Türkiye' nin kaç tane çalışır durumda yangın söndürme uçağı vardır? Türkiye' de bulunan yangın söndürme uçak ve helikoptere sahiptir? İşte sayısı belirtilen yangın söndüren uçak ve helikopterler hakkında tüm merak edilenler.

05.04.2022-08:32 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-08:32) Türkiye'nin kaç yangın söndürme uçağı var? Türkiye’nin çalışır durumdaki angın söndürme uçak ve helikopter sayısı

Yaz aylarının yaklaşması ile orman yangınları korkuları başladı. Türkiye' de yangın olduğu esnada söndürmek kaç tane uçak ve helikopter mevcuttur. İşte Türkiye de aktif olarak kullanıma hazır uçak ve helikopter bilgileri. 

Meclisin gündeminde uçaklar ve helikopterler vardı.

Orman yangınları ile görev alacak hava filosu için satın alma, kiralama ve modenizasyonu kapsayan yönlü çalışmalar yürütmektedir. 

Orman Yangınları Genel Müdürlüğünün talebi ile yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından satın alma yolu ile 5 amfibik uçak için tedarik süreci başlatıldı. 

 2022, 2023 ve 2024 yangın sezonlarında kullanılmak üzere 20 uçak ve 55 helikopterin kiralanmasına yönelik ihalelere çıkıldı ortaya çıkarıldı.  Bu sebep ile peyder pey ihaleler yapılacak.

2021 yılında çıkan onca yangın bir çok alanın yok olmasına ve can kaybına sebep olmuştu. Uçak ve Helikopterlerin yetersiz oluşu herkesi üzmüş ve bir çok insanı zor durumda bırakmıştı. 

Mecliste tekrardan gündeme gelen bu konu üzerinde bir çok soru yöneltildi. Uçak ve helikopter yangın söndürme konusunda iyileştirilmelerin yapılacağı bilgisi alındı.

Yangın Söndürme uçakları 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal