'Türkiye'nin Hedeflerinin Büyük Kısmını Gerçekleştirdi'

Faslı iki uluslararası ilişkiler uzmanının yorumuna göre, Türkiye ile Amerika arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin Türkiye'nin hedeflerinin büyük bir kısmını elde ettiğini açıkladı.

19.10.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-10:17)

 

Fas asıllı iki uluslararası ilişkiler uzmanı, Türkiye ile Amerika arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin Türkiye'nin hedeflerinin büyük bir kısmını elde ettiği değerlendirmesini yaptı.

Ankara ile Washington arasında gerçekleşen anlaşma hakkında, Faslı uzmanlar Türkiye'nin güvenli bölge kurmak olan en önemli hedefini anlaşmayla gerçekleştirdiğini aktardı.

Faslı uluslararası ilişkiler uzmanı Said Sıddiki, Türkiye'nin pratik açıdan en önemli askeri hedefine ulaştığını, Suriye krizinin başından bu yana Türkiye'nin hedefinin bölgede güvenli bir bölge oluşturmak olduğunu dile getirdi.

"ABD ile yapılan anlaşma kazan-kazan esası üzerine yapılan bir anlaşmadır" diye konuşan Sıddiki, iki ülke arasında yanlış anlaşılmanın derinleşmesi gibi bir krize anlaşmayla engel olunduğunu iddia etti.

Sıddiki, Türkiye'nin askeri operasyona ara vermesi kararının, Suriye krizine büyük bir şekilde müdahil olmak istemeyen Türkiye'nin reel duruşuyla uyumlu olduğuna işaret etti.

Bununla birlikte Buhubze, "Türkiye Barış Pınarı Harekat’ı ile askeri alanda elde edeceğinden çok daha ileri düzeyde siyasi kazanç elde etti" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal