Türkiye'nin gururu: Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya Türk bayrağı çekildi!

Deniz Kuvvetleri’nin en büyük gemisi Çok Maksatlı Amfibi Gemi ANADOLU’ya törenle Türk bayrağı çekildi. Türkiye’nin gurur kaynağı olan geminin ilk seyrini 7 Mart’ta gerçekleştirmesi planlanıyor.

05.03.2022-07:05 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-09:34) Türkiye'nin gururu: Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya Türk bayrağı çekildi!

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Nisan 2016'da inşasına başlanan ve aralık ayında hizmete girmesi planlanan çok maksatlı amfibi gemi LHD ANADOLU'ya törenle Türk bayrağının çekildiğini bildirdi.

Türk Bayrağı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 232 metre boyu ve 27 bin ton deplasmanıyla Deniz Kuvvetlerinin en büyük gemisi olacak LHD ANADOLU'nun 7 Mart'ta ilk seyrini gerçekleştireceği ve liman kabul testlerine başlayacağı belirtildi. 

İlk seyrini gerçekleştirecek

Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda: "17 Nisan 2016'da inşasına başlanan ve 2022 yılının Aralık ayında hizmete girmesi planlanan 232 metre boyu ve 27.000 ton deplasmanı ile Deniz Kuvvetlerimizin en büyük gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya törenle Türk bayrağı çekildi. Şanlı bayrağımızın çekilmesiyle birlikte LHD ANADOLU, 7 Mart 2022'de ilk seyrini gerçekleştirecek ve Liman Kabul Testleri başlayacak. Şimdiden ülkemize, asil milletimize ve Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi. 

Türk Bayrağı Çekildi

Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU'ya Türk bayrağının çekildiği anlara ilişkin görüntüler ise gururlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal