Türkiye’nin gündemine oturan kadın cinayetleri: Bugün aramızda olsalardı her şey daha farklı olabilirdi!

Toplumsal eşitlik, cinsiyet ayrımcılığından uzak, kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan bir toplum inşa edilmek isteniyorsa, bunu kadınlardan bağımsız düşünmek gerçekçi bir yaklaşım değildir. Hayatın dinamiğinin temeli oluşturan bazı kadınlarımız, cinayete kurban gittiler. Eğer bugün bizlerin arasında olsalardı, kendi hayallerinin peşinden koşarak vatana, millete yararlı insanlar olacaklardı. İşte kadınlarımız, işte hayalleri…

08.03.2024-14:03 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-17:58) Türkiye’nin gündemine oturan kadın cinayetleri: Bugün aramızda olsalardı her şey daha farklı olabilirdi!

Bugün 8 Mart Kadınlar Günü’nde aramızda olamayan kadınlarımız, şu an hayatta olsalardı hayallerindeki meslekleri yapıyor olacaklardı. İşte öldürülen o kadınlarımızdan birkaçı; Özgecan Aslan, Şenay Aybüke Yalçın, Rabia Naz Vatan, Ceren Özdemir…

Her şey farklı olabilirdi!

Dünyanın dört yanında kadınlar fiziki, duygusal ve cinsiyetçi şiddete maruz kalabiliyorlar. Her yerde olduğu gibi bu coğrafyanın kadını da apayrı acılar çekti. Herkesin kendi hayal dünyasında ve hayat yolculuğunda planlaması vardı. Ancak sahip olamadan aramızdan arıldılar… Binlerce katledilen kadınların sadece birkaçının isimleri ve hayalleri. Yaşasalardı her şey farklı olabilirdi. Gönüllerindeki meslekleri icra ediyor olacaklardı…

Özgecan Aslan

Özgecan Aslan

 Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi. Aslan'ın yanmış bedeni 12 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.

Şenay Aybüke Yalçın

Aybüke Öğretmen

Türk öğretmen. 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesindeki bir liseye müzik öğretmeni olarak atandı. 2017 yılında PKK'nın Kozluk belediye başkanına yönelik saldırısı sırasında vücuduna mermi isabet etmesi sonucu öldü.

Rabia Naz Vatan

Rabia Naz Vatan

12 Nisan 2018'de Giresun'un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi olayı. Rabia Naz Vatan, evinin önünde yaralı olarak bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. 11 yaşındaki Vatan'ın ölümü sosyal medyada ve Türkiye kamuoyunda uzun süre tartışılmıştır. Ölümün nasıl gerçekleştiği, İçişleri Bakanlığı müfettişleri, savcılık, emniyet, adli tıp ve TBMM tarafından ayrı ayrı araştırılmış olmasına rağmen ölüm sebebi Türkiye kamuoyunda halen tartışma konusu olmaya devam etmektedir.

Ceren Özdemir

Ceren Özdemir

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi ve balerin olan Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019'da Altınordu ilçesi’ndeki evinin bulunduğu binaya girerken bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Katil zanlısı, ‘Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım' ifadesini kullandı. Cinayetten önce bir kapüşonlu mont satın aldığını ve cinayet günü Ceren Özdemir’i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini söyleyen zanlı, çantasını gasbetmeyi düşündüğü Özdemir’in kendisinden güçsüz olduğunu değerlendirip, evine kadar izlediğini belirtti. Katil zanlısı “Zıpkın almayı düşündüm. Ceren'i gözüme kestirdim, biraz takip ettim. Karşıma yaşlı adam çıktı, büfeye attım kendimi. Takip etmeye devam ettim, fırsat bulduğumda öldürdüm” dedi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal