Türkiye’nin göz bebeği Bayraktar TB3 dünyaya imzasını atıyor!

Türkiye’nin gururu olarak kabul edilen Bayraktar TB3 SİHA, ‘Tam bağımsız Türkiye’ mottosuyla Özdemir Bayraktar öncülüğünde oğulları Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar’ın dümene geçtiği milli ve yerli teknoloji hamlesi yurt dışında ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri'nde görücüye çıktı.

24.01.2024-17:31 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-17:58)

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de Uluslararası İnsansız Sistemler Fuarı (UMEX) başladı. Teknoloji dünyasının akın ettiği fuarda, Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkelerden çok sayıda teknoloji firması katıldı. Uluslararası gücü olan fuarda; insansız sistemler, robotik ve simülasyon teknolojileri ayrıntılı olarak tanıtılıyor.

İlk kez görücüye çıktı!

Selçuk Bayraktar SİHA

İnsansız hava araçları üreticisi BAYKAR’da yerini alarak, stant açıp, ziyaretçilerine bilgiler sundu. BAYKAR'ın geliştirdiği "Bayraktar TB3" de böylece ilk kez yurt dışında görücüye çıkmış oldu.

Teknoloji festivali!

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyet'in 100. yılını taçlandırmak için 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nda ilk kez halka açık olarak sergilenmiş, ardından Ankara ve İzmir'de yapılan TEKNOFEST'e katılarak teknoloji festivali yaşatmıştı.

Selçuk Bayraktar müjdeyi vermişti!

Selçuk Bayraktar SİHA

Kanatları katlanabilir şekilde tasarlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu'nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir'de sergilenerek görenleri kendisine hayran bırakmıştı. Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerde kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacağı tahmin ediliyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar müjdeyi vererek, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarının duyurusunu yapmıştı.

Ülkelerin ilgi alanına milli muharip uçağı: KAAN girdi!

Selçuk Bayraktar SİHA

Milli Muharip Uçak henüz havalanmadan birçok ülkenin ilgi alanına girmeye başladı. çekmeye başladı. MMU Kaan'a talip olan ülkeler belli oldu. Özellikle Azerbaycan ve Pakistan KAAN'ı almak için sırada bekliyor. Asya ve Arap ülkelerinden yoğun talep var. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, konuyla alakalı açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: ''KAAN'ın gelmesi dost ülkeleri ve Türkiye'yi F-35 ayarında bir uçağa sahip kılıyor. Amerikalılar Türkiye'ye F35 satmadılar. Diğer dost ülkelere ne kadar satarlar emin değilim. Hiçbir dost ülkeye (Müslüman ya da Türk cumhuriyeti) satmadılar.'' 

Azerbaycan ile anlaşmaya varıldı!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan ile anlaşma imzalandığını bu sözler ile duyurdu, ''Biz de KAAN’ı üretiyoruz. Dost ve kardeş ülkeler de bu projeye ortak olmak için çaba harcıyorlar. Azerbaycan ile anlaşma imzalandı. Pakistan ile de imzalanmak üzere, başka ülkeler de var. Onlar da gelecekler’’ şeklinde konuştu. Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri, Bayraktar TB2'ye taliplerdi, Portekiz, İtalya, Suudi Arabistan ve BAE ise KIZILELMA'yı yakından markaja aldı. Edinilen bilgilere göre, Milli Muharip Uçağı KAAN'a ise İtalya, Portekiz, Suudi Arabistan, Japonya gibi ülkelerin talip olduğu belirtiliyor. 



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal