07.05.2022-13:54 (Son Güncelleme:17.08.2022-13:50)


1

Türkiye'nin en büyük dolandırıcıları

Türkiye'nin en büyük dolandırıcıları

Türkiye hala 27 yaşındaki Mehmet Aydın'ın on binlerce kişiyi Çiftlik Bank diye bir sanal oyunla 511 milyon lira dolandırmasını konuşuyor... Türkiye tarihinde Sülün Osman'dan Banker Kastelli'ye, Selçuk Parsadan'dan Fadıl Akgündüz'e tanınmış dolandırıcılar var... Türkiye tarihinde hem sosyal hem de ekonomik açıdan evrilirken neredeyse her dönemde ülke gündeminden düşmek bilmeyen sansasyonel isimler de eksik olmamıştır. Türk halkının zihnine kazınan ve "dolandırıcılık" olarak gösterilen listeyi incelediğimizde karşımıza çıkan tabloda hem yaptıkları davranışlar hem de kişilikleriyle de oldukça tuhaf isimler çıkıyor. Hem Türkiye'nin hem de dünyanın en nam salmış dolandırıcıları ve hikayelerini derledik. Hafızalardan silinmeyecek kişi ve dolandırıcılıkları...



2

Sülün Osman

Sülün Osman

Sülün Osman'ın İstanbul'un hızla göç aldığı yıllarda, İstanbul'a taşradan yeni gelmiş olan pek çok kişiye Beyoğlu'ndaki tramvaydan, İstanbul Üniversitesi'nin bahçesine kadar daha nice kamu malını sattığı ya da kiraladığı söylenir. Fakat Sülün Osman, her şeye rağmen tuhaf bir şekilde halk tarafından sevilmiş hatta cezaevinde "alın teri"yle ilgili konferans bile vermişti.



3

Etiler Tıp Merkezi

Etiler Tıp Merkezi

3 Eylül 2021'de Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) akılalmaz bir ihbar geldi. 18 yaş altı veya 18 yaşından büyük kızların taşıyıcı anne olarak kullanıldığına iddia eden ihbarda, "Ümraniye çevresinde maddi durumu olmayan kızlara yumurta büyütme ilacı temin ediliyor." dendi. İhbar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



4

Banker Bako

Banker Bako

''Papatyalı banker'' olarak tanınan Bako 1980'lı yıllarda binlerce insanın parasını batırıp ün kazandı. Bankalardan kredi alırken imza atmayıp papatya resmi çizen ve açık bir şekilde devletle dalga geçen Bako Emlak Bankası'nı dahi dolandırdı.



5

Ayşe Benli

Ayşe Benli

Türk dolandırıcılar kısa sürede dünyaya açıldı. Ayşe Benli, kumar çetesi Las Vegas'da bulunan Venetino Casino'ya iki milyon dolarlık vurgun yaparak Amerika'yı bile birbirine kattı. Poker oynadığı esnada yaptıklarını hile uzmanlarının bile çözemediği Benli çetesi FBI tarafından aranıyor.



6

Banker Kastelli

Banker Kastelli

80'li yıllarda başlayan banker akımında yıldızı parladı. Senelik enflasyon % 30 iken aylık % 12 faiz ile para topluyordu. Milli kazanın 70 milyon doları bulduğu günlerde Kastelli'de 100 milyar para varı. 40 bankanın, bankerleri piyasa dışına atan kararına imza atmasıyla işler aniden tersine döndü. İflasını veren Kastelli yurt dışına firar etti.



7

Güney Zobu

Güney Zobu

Oyuncu Melike Zobu'nun da babası Güney Zobu, genelde illegal işler yapan kişileri dolandırdığı için bu şahıslar kendisinden şikayetçi olmadı. Raki, dolar bulundurmanın suç olduğu senelerde Almancı veya Amerikalı kılığına girerek büyük otellerde bavulla döviz satma vaadiyle kandırarak pek çok kişiyi dolandırmıştı.



8

Jet Fadıl

Jet Fadıl

Jet Fadıl hayatımızın hemen hemen her döneminde vardı. Fadıl, dolandırıcılığı gün yüzüne çıkmasına rağmen asla kabul etmedi.



9

Kenan Şeranoğlu

Kenan Şeranoğlu

Titan Saadet Zinciri sayesinde tam 16 bin kişiyi dolandırdı. 10 sene hapis cezası aldı. Cezaevinden çıktıktan sonra eski ihtişamlı yaşamına kavuşamadı. Çiftlik Bank ile 77 bin insanı dolandırıp firar eden Mehmet Aydın ile ilgili ise "Şapka çıkarıyorum" dedi.



10

Selçuk Parsadan

Selçuk Parsadan

Selçuk Parsadan, Tansu Çiller’in başbakanlığı zamanında, “örtülü ödenek donlandırıcılığı” ile gündem oldu. Selçuk Parsadan, Aralık 1995 seçimlerinden önce, emekli orgeneral Necdet Öztorun’un ismini kullanarak, örtülü ödenekten 5.5 milyar TL aldığı medyaya yansıdı.



11

Mehmet Aydın

Mehmet Aydın

Çiftlik Bank'ın kurucusu halk arasında bilinen ''tosuncuk'' adıyla Mehmet Aydın bu listedeki en genç isimlerden biri. Daha 27 yaşındayken 77 bin insanı dolandırdı. Aydın olayın gün yüzüne çıkmasından sadece birkaç gün önce Uruguay'a firar etti.



12

Faruk Fatih Özer

Faruk Fatih Özer

Gelelim son günlerde ülkenin en büyük gündemine... Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgununu Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yaptı. Özer, mağdur ettiği yaklaşık 400 bin kişinin 2 milyar dolarıyla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr