Türkiye'nin Geçtiğimiz Hafta Teknolojide Öne Çıkan Haberleri!

Sürekli değişen ve gelişen teknoloji dünyasında her hafta yeni oluşum ve gelişimlerle karşılaşabiliyoruz. Geçtiğimiz hafta teknoloji de önemli haberleri öne çıkarttık.

01.03.2021-12:33 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-12:33) Türkiye'nin Geçtiğimiz Hafta Teknolojide Öne Çıkan Haberleri!

Cumhurbaşkanlığı'ndan Teknoloji Devleri Hakkında Açıklama: Dünya GAFAM'dan Büyüktür

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un Google, Amazon, Facebook, Apple ve Microsoft (GAFAM) şirketlerini hedef alarak yaptığı açıklama gündeme oturdu. 'Dünya GAFAM'dan büyüktür' diyen Koç, bu şirketlerin ellerinde bulundurdukları akıl almaz gücü eleştirdi. Koç, bu şirketler tarafından yönetilen uygulamaların muadilleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin 5G Teknolojisine Geçiş Süreciyle İlgili Resmi Açıklama Geldi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G teknolojisine geçiş sürecinde neler yaşanacağını açıkladı. Bu teknolojilerin yerli ve milli olması için çalışıldığını aktaran Karaismailoğlu, geçiş için gerekli olan ilk fazla sona gelindiğini, tüm fazların tamamlanmasıyla 5G'nin Türkiye'de kullanılabilir olacağını söyledi.

Doğu Anadolu Gözlemevi Teleskobu Yola Çıktı

Astronomi ve uzay bilimlerine önemli katkılar sağlayacak olan Doğu Anadolu Gözlemevi'ne yerleştirilecek teleskop, kara yolu ile Erzurum'a doğru yola çıktı.

TUSAŞ'ın Sürprizinden İlk Görüntüler Sızdırıldı

TUSAŞ‘ın ilerleyen günlerde açıklamayı planladığı büyük sürprizine dair ilk görüntüler gün yüzüne çıktı. Türk Savunma Sanayii‘ne yönelik ilkleri sunması beklenen sürpriz göz kamaştırdı. Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından çok yakın bir tarihte açıklanması bekleniyor.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal