03.04.2021-10:41 (Son Güncelleme:23.08.2022-17:49)


1

Özel hayatları...

Özel hayatları...

Silahların patladığı, bir ayaklarının mezarda bir ayaklarının cezaevinde olduğu mafya babalarının özel hayatları çoğu zaman bilinmezlik olarak yer alır. Hatta bu isimlerin özel hayatları olduğu bile düşünülmez. Ama elbette onların da ihtiraslı birliktelikleri, çocukları ve özel hayatları var. Kameralardan uzak yaşamayı tercih etseler de insanların bu isimlere hayranlıklarından ötürü aileleri ve yaşamları hakkında merak edilen sorular yanıt bulmuş. Bu listemizde yer alan Sedat Peker'den Alaattin Çakıcı'ya Kürşat Yılmaz'dan Sedat Şahin'e kadar birçok mafya babasının eşlerini, çocuklarını ve sansasyonel hayatlarını sizler için derledik. Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden olan Sedat Şahin, Samsun'un Bafra ilçesindendir. Sedat Şahin İsmi ilk olarak 1993 yılında, Çağlayan'da bir arabanın içinde vurulan yakın adamları Cihan Kaplan ve Esabil Karataş'a yönelik suikastten sorumlu tuttuğu Hacı Çapan'ın öldürülmesi ile duyuldu. Heybetli, sürekli Abacı'nın çalıştığı gazinoya gidip hayranlıkla onu izlemektedir. Bir gün tüm cesaretini toplayıp, Abacı'ya onunla birlikte olmak istediğini söyler. Ancak Abacı onu reddeder.Abacı'nın çalıştığı gazinoya her gün, onu 24 saat düşündüğünü gösteren 24 adet kırmızı gül göndermiştir.Heybetli, Abacı'ya, artık gazinoda çalışmamasını, orada kazandığı paranın daha fazlasını ona vereceğini söylemiştir. Ancak Abacı her ne kadar ona çok aşık olsa da, müziğe de aşıktır ve bunu kabul etmez.Bunu Heybetli'nin yaptığını hemen anlamıştır ve yardımcısına tüm parayı çöp poşetine doldurmasını söyler. Daha sonra Heybetli'yi evine çağırıp, tüm parayı camdan aşağı atar.Heybetli'ye itaat etmeyecektir çünkü müziğe olan aşkı, bir erkeğe olan aşkından daha büyüktü. İlk evlilikleri diyorum çünkü bu fırtınalı evlilik 3 yıl sürdükten sonra bitmiş ancak birbirinden uzun süre ayrı kalamayan çift 1986 yılında yeniden nikah masasına oturmuştur. Heybetli, ilişkileri boyunca defalarca ceza evine girip çıkar. Hatta Heybetli cezaevindeyken, Muazzez Abacı, cezaevinin tam karşısında bir ev tutmuştur ve o günlerden "Hasan cezaevinin bahçesinden bir ıslık çalardı, ben balkona koşardım" diye bahseder.Abacı, Heybetli'nin kendisini sürekli koruyup kolladığını da söylüyor. Geçmiş zamanlarda gazinocular kralı Fahrettin Aslan, Bülent Ersoy'a, Zeki Müren'e bile tokat atmış ancak Abacı, Heybetli sayesinde, bu tip olayları hiç yaşamamış.Bugün bu ilişki devam etmiyor olsa da, Abacı, Heybetli'den "Eli açık, iyi yürekli ve evde hiç sesi çıkmayan gerçek bir delikanlıydı. Biz onunla defalarca ayrılıp barıştık ama ilişkimiz ömürlük oldu" diye bahsediyor. Yeraltı dünyasında ses getiren 1996 yılındaki olayda Alaattin Çakıcı, Nurullah Tevfik Ağansoy'u Bebek'te öldürtmüştü. Hülya Ağansoy, Nurullah Tevfik Ağansoy ile evliliği boyunca 40 yıl yeraltı dünyasının bir çok olayına şahitlik etti. Hülya Ağansoy yeraltı dünyasının sırlarına hakimdi ve bu sırları kendisiyle birlikte mezara götürdü.



2

SEDAT PEKER

SEDAT PEKER

“Uyuşturucuyla mücadele eden baba” olarak tanınmıştır. barmen oğuz atak cinayeti, çete olaylarına karışmak, tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak suçlarından ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek Romanya’dan Türkiye’ye getirilmiştir.



3

ALAATTİN ÇAKICI

ALAATTİN ÇAKICI

Gençlik yıllarında Şişli’de ülkücü gruplara dahil olan Alaattin Çakıcı’nın suç dosyası bir İETT görevlisini bıçakla yaralamasıyla açılmıştır. Siyasi sebeplerden dolayı 41 kişinin ölümüne sebep olduğu söylentiler arasında.



4

MEHMET HADİ ÖZCAN

MEHMET HADİ ÖZCAN

Mehmet Hadi Özcan’ın 1980 ve öncesi yıllarda ülkü ocakları başkanlığı yaptığı bilinir. Hadi Özcan ”Kocaeli Çetesi” lideri olarak bilinir. Cürüm işlemek niyetiyle teşekkül oluşturma, adam yaralamak, cezaevinde talimatla suça azmettirmek, cezaevinde şahıslardan haraç toplama, çek-senet tahsilatı, adam kaçırma ve araba hırsızlığı Hadi Özcan’ın kabarık dosyasındaki suçlardan sadece birkaçıdır.



5

HÜSEYİN SARAL

HÜSEYİN SARAL

Emniyetin Hüseyin Saral’a 2002 yılından sonra düzenlediği yaklaşık 100 operasyonda 1.230 tabanca, 45 uzun namlulu silah, 20 el bombası, 1.255 dinamit lokumu ve birçok mermi ele geçirilmiştir. Saral, 2005 yılında İtalya’da Sedat Şahin’in adamları tarafından sokak ortasında öldürülmüştür.



6

HÜSEYİN BAYBAŞİN

HÜSEYİN BAYBAŞİN

Üzerinde 11 kilogram uyuşturucuyla Türkiye’de, 1984’te ise İngiltere’de 6 kilogram uyuşturucuyla yakalanıp 12 yıl hapse mahkum edilmiştir. 1980’li yılların sonuna doğru Avrupa’nın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından biri haline gelmiştir.



7

NURİ ERGİN

NURİ ERGİN

Karagümrük Çetesi‘nin lideri olan Nuri Ergin’in 1997 yılında Metris Cezaevi’nde çıkan isyandan sorumlu olduğu iddia edilmiştir. Sibel Can’a fotoğraflı şantaj yapan Can Kuzu, Ergin ve adamları tarafından kaçırılarak işkenceye uğramıştır. tutuklanıp Afyon Cezaevi’ne gönderilen Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin, 1999’da Sabancı suikastı sanığı olan Mustafa Duyar’ı öldürmüşlerdir.



8

ŞENOL TURAN

ŞENOL TURAN

Alaattin Çakıcı’nın eski sağ kolu olan Şenol Turan’ın iş adamı Emin Cankurtaran’a yapılan silahlı saldırıda ”Azmettirici” olduğu iddia edilmiştir.



9

KÜRŞAT YILMAZ

KÜRŞAT YILMAZ

Çek senet tahsilatı ve sahte piyango bileti basmak suçlarından yargılanmıştır.



10

EROL EVCİL

EROL EVCİL

Nesim Malki cinayetini azmettirdiği gerekçesiyle interpol tarafından aranan Erol Evcil, 1999’da Bursa’da yakalanmıştır. erol evcil, suçunu polislere itiraf etmiştir.



11

İDRİS ÖZBİR (KÜRT ÖZBİR)

İDRİS ÖZBİR (KÜRT ÖZBİR)

Kürt İdris, hazine arazilerini parselleyip satmak, çek-şenet tahsilatı yapmak, kasten adam yaralamak, adam kaçırmak ve uluslararası civaoksit kaçakçılığı yapmak suçlarından aranmıştır.



12

AHMET TEKİN BAYKAL

AHMET TEKİN BAYKAL

Özgecan Aslan’ın katilini ve babasını cezaevinde vurarak öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Tekin Baykal, 1997 yılında çete lideri olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra da tekrar suç örgütü kurduğu gerekçesiyle cezaevine girmiştir.



13

SAMİ HOŞTAN

SAMİ HOŞTAN

Susurluk davası hükümlüsü, Ergenekon davası sanığı Sami Hoştan, eski İstanbul Sheraton oteli Gazinosu’nun ortaklarındandır.



14

ABDULLAH UÇMAK

ABDULLAH UÇMAK

Abdullah Uçmak, arena programında İbrahim Tatlıses’i ölümle tehdit etmişti. 2011 yılında ise İbrahim Tatlıses’i kalaşnikofla vurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR