Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'nun deniz testleri başladı!

Yerli ve milli imkanlarla yapılan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG- Anadolu için geri sayım başladı. TCG Anadolu, test faaliyetleri için açıldığı denizden başarıyla döndü.

02.03.2022-12:59 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-14:01)

Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olarak nitelendirilen TCG Anadolu, envantere giriş öncesinde test faaliyetlerini yerine getirmek için İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nden denize açıldı. 

Savunma sanayi alanında yatırımların devam ettiği ülkemizde, son olarak envantere girmeye hazırlanan en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu, testi başarılı şekilde geçti. 

TCG Anadolu

Geminin inşa edildiği tersaneden yapılan açıklamada, ‘Tersanemizde inşa edilen TCG Anadolu, rıhtımdan demir bölgesine açığa çıkarılmış, başarıyla gerçekleştirilen testin ardından tekrar tersanemize dönüş yapmıştır’ ifadelerine yer verildi.  

Gurur duymamak elde değil

Türkiye’nin yerli ve milli uçak gemisiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Taşıyacağı yeni nesil SİHA’larla ordumuzun stratejik caydırıcılık kabiliyetine muazzam katkı sağlayacak, Türk Donanması’nın en büyük gemisi TCG-Anadolu envantere girmeye hazırlanıyor. Şu resme bakıp gurur duymamak elde değil!’ dedi. 

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG-Anadolu

Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi: TCG Anadolu

Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olarak nitelendirilen TCG- Anadolu, 12 F-35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip olmasının yanı sıra içinde tank ve zırhlı araç da taşıyabilecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal