Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi kara ve buzlanmaya teslim!

Doğu Anadolu'da soğuk hava etkisini kuvvetli olarak göstermeye başladı. Gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 25 derece Ardahan olduğu görüldü.

30.01.2024-11:43 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-11:43)

Kar yağışı ve buzlanma gece geç saatlerinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini göstermeye başladı. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere sırayla; Ardahan'da 25, Erzurum'da 20, Kars'ta 15, Ağrı'da 13 ve Tunceli'de ise 6 derecede olduğu kaydedildi.

Erzurum ve Ardahan’da dondurucu soğuk hava!

Doğu da kar yağışı

Soğuk havanın etkisini gösterdiği Erzurum'da dondurucu soğukların etkisiyle araç ve iş yeri camları buz tuttu, ağaç ve bitkiler kırağıyla kaplandı. Ardahan'da ise yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Yoğun sis ve pusun da etkili olduğu kentte, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Her taraf buz tuttu!

Doğu da kar yağışı

Tunceli'de ise park halindeki araçların camları buz tuttuğu görülürken, ağaçların kırağıyla kaplandığı kentte vatandaşlar buzlanan caddelerde yürümekte zorlanırken, aç kalan bazı yaban hayvanları, yerleşim yerlerinin yakınlarında yiyecek aradı. Ağrı’da nehir ve dereler buz tuttu, çatılarda sarkıtlar oluştu. Taşlıçay ilçesinde de ev ve iş yerlerinin camları buzla kaplandığı gözlemlendi.

Doğu da kar yağışı

Kars'ta da soğukların etkisiyle Kars Çayı'nın büyük bölümü buzla kaplandı. Kafkas Üniversitesi yerleşkesinden geçen çayın buz tutmayan bölümlerinde Yeşilbaş Ördekler yiyecek ararken görüntülendi. Sarıkamış ilçesinde soğuk hava etkili oldu, ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu. Ağaçlar ve bitkilerin kırağı tuttuğu ilçede, bazı esnaflar yaban kuşlarını yemledi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal