Türkiye’nin depremle imtihanı bitmiyor: 3 il peş peşe sallandı!

Türkiye’nin bir gerçeği olan depremler, sarsıntılarına devam ediyor. Çanakkale, Sivas ve Hakkari'de meydana gelen depremler hakkında AFAD son verilerini paylaştı. İşte bölgede yaşanan sarsıntıların detayları...

13.03.2024-09:40 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-16:59)

6 Şubat gibi bir felaketi yaşayan Türkiye’de deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklündeki depremin ardından meydana gelen artçılar vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Son olarak Biga'da deprem oldu. Dün akşam saat 22.59 sularında yaşanan sarsıntının büyüklüğü 3,5 olduğu tespit edildi.

Sivas’da gece boyu devam eden sarsıntılar!

Türkiye'de deprem

Sivas'ın Divriği ilçesinde çok sık artçı depremler meydana gelmeye başladı. Akşam saatlerinde başlayan sarsıntılar, gece boyunca devam etti. Hafif artçı depremleri hisseden bölge halkı korku dolu anlar yaşadı. Son olarak da saat 01.00 sularında merkez üssü Gürün'de bir deprem oldu. AFAD büyüklüğünü 3,2 olarak duyurdu. 

Hakkari’de sarsıntılar devam ediyor!

Hakkari'de de son günlerde çok sık depremler meydana gelmeye başladı. Bölgede artçı depremler sürerken, AFAD'dan açıklama geldi. Aktarılan verilere göre, saat 18.57'de, 1.7 şiddetinde, 7,0 km derinlikte; saat 20.57'de, 2.9 büyüklüğünde, 7,4 km derinlikte ve saat 23.16'da, 2.1 büyüklüğünde 5.0 km derinlikte olduğu belirtilen 3 artçı deprem meydana geldi. Öte yandan, bölge halkından alınan bilgilere göre deprem daha çok ilçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca köyünde hissedildiği öğrenildi.

7 üstü şiddetinde deprem uyarısı!

Türkiye'de deprem

Hakkari’de aylardır bölgede sık sık depremler meydana gelirken, yer bilimcileri tarafından Hakkari’de 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklendiği uyarısında da bulunuyor.

Akdeniz’de de sarsıntılar hissediliyor!

Akdeniz'de de sarsıntılar devam etti, gece boyu süren 2 ve üzeri depremler korkuttu. Şu an için herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığı öğrenildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal