Türkiye'nin Covid-19'a Karşı 2'inci Zaferi

Tüm dünya düzeninin alt üst olmasına neden olan yeni tip koronavirüsü tedavisinde yeni bir gelişme yaşandı. Türk ve Avrupalı bilim insanlarının çalışmaları sonucunda yüksek tansiyon ve kalp yetmezliğinde kullanılan ilaçların virüsün tamamlayıcı tedavisinde kullanılmaya başlandığı belirtildi.

25.08.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-12:15) Türkiye'nin Covid-19'a Karşı 2'inci Zaferi

Haber365 | Özel

Eczacı Emre Cemil Güler, ACE İnhibitörü grubunda yer alan ilaçların günümüzde yüksek tansiyon ve kalp yetersizliğinde kullanıldığını belirtti. Güler, ‘Ancak Türk ve Avrupalı bilim insanlarının çalışmaları sonucunda koronavirüs tedavisinde tamamlayıcı ilaçlar olarak kullanılmaya başlanmıştır’ dedi.

ENTÜBE HASTA SAYISI AZALACAK

Bu ilacın tamamlayıcı tedavi olarak kullanılacak olması üzerine Güler, ‘ACE inhibitörleri yeni tip koronavirüste hastalığın belirtilerinin hafifletilmesinin yanı sıra entübe olan hasta sayılarında düşüş yaşanmasına da olanak sağlayabilir. ACE inhibitörleri protein bazlı birçok hücrenin engellenmesini sağlayarak etkisini gösterir. Koronavirüste bir protein yapıya sahip bir hücre içerir. Tedaviye tamamlayıcı rolü ile girecek olan Anjiyotensin -2 Reseptörleri(ACE) yakın bir zamanda umut kaynağı olacaktır’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal