Türkiye'nin Büyüme Tahmini Açıklandı: 10 Yılın En Yükseği!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye’nin büyüme tahmini son 10 yılın en yükseği oldu.

17.09.2021-10:32 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-10:32) Türkiye'nin Büyüme Tahmini Açıklandı: 10 Yılın En Yükseği!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye’nin büyüme tahmini son 10 yılın en yükseği oldu. Fitch Ratings Türkiye’nin büyüme tahmini yüzde 7,9'dan yüzde 9,2'ye yükseltti.

AÇIKLANAN RAPORA GÖRE TÜRKİYE EKONOMİSİ SON 10 YILIN EN YÜKSEK BÜYÜME ORANINI GÖSTERDİ

Fitch Ratings tarafından açıklanan küresel ekonominin 2021 yılı büyüme tahmininin olduğu raporda, dünya ekonomisinde bu yıl yüzde 6'lık büyüme yaşanmasının beklenildiği ifade edildi. Fitch, hazırladığı raporda küresel ekonominin yüzde 6,3 büyüyeceğini söylemişti. Fitch tarafından hazırlanan raporda ABD ve Çin ekonomilerinin bu yılki büyüme performanslarına ilişkin tahminlerin düşürüldü. Türkiye, Polonya, Meksika, Rusya ve Güney Afrika ekonomileri ise yükseldi. Açıklanan verilere göre Türkiye’nin büyüme tahmini son 10 yılın en yükseği oldu. Açıklanan raporda ise ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminin yüzde 6,8'den yüzde 6,2'ye düştü. Çin ise yüzde 8,4'ten yüzde 8,2'e düşürüldü. Raporda, en büyük yukarı yönlü seyreden revizyonların Türkiye, Rusya, Polonya ve Güney Afrika'nın aralarında bulunduğu gelişmekte olan ekonomilerde yapıldığı bildirildi.

ABD VE ÇİN’İN BÜYÜME ORANI İSE AZALDI

Fitch Ratings, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye’nin büyüme tahmini son 10 yılın en yükseği oldu. Fitch Ratings Türkiye’nin büyüme tahmini yüzde 7,9'dan yüzde 9,2'ye yükseltti. ABD ve Çin’in ise büyüme oranları düşürüldü. ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminin yüzde 6,8'den yüzde 6,2'ye düştü. Çin ise yüzde 8,4'ten yüzde 8,2'e düşürüldü. Raporda ayrıca ABD Merkez Bankasının (Fed) varlık alımlarını kasımda azaltmaya başlaması ve 2023 yılında 2 kez faiz artırımı yapmasının beklendiği bilgisi de kamuoyuna sunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal