Türkiye'nin 4x4 Havan Aracı 'Vuran'ın İlk İhracatını Kosova'ya Yaptı

Türk savunma sanayisi firmalarının iş birliğiyle geliştirilen Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk ihracatı Kosova'ya yapıldı.

01.07.2021-17:55 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-17:55) Türkiye'nin 4x4 Havan Aracı 'Vuran'ın İlk İhracatını Kosova'ya Yaptı

AA muhabirinin edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden biri olan BMC tarafından üretilen Vuran 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç bir süredir Türk güvenlik güçlerinin envanterinde görev alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda ve operasyonel yeteneklerine yönelik girdileri ve geri dönüşleri kapsamında Vuran 4x4'ün farklı konfigürasyonları geliştirildi. Bu bağlamda, BMC ve ASELSAN tarafınca geliştirilmiş olan Vuran 4x4 Havan Aracı da güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu muharebe deneyimi ve vizyonunun Türk savunma sanayisinin dinamikleri ile bir araya getirerek Türk mühendisleri tarafından ürüne dönüştürülmesi ile ortaya çıkan Vuran 4x4 Havan Aracı, Türk Silahlı Kuvvetleri referansı ile yurt dışında da yoğun ilginin odağı haline geldi.

İLK İHRACAT KOSOVA’YA YAPILDI

Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk ihracat haberi de Kosova'dan geldi. Son zamanlarda Balkanlar'a yapılan gerçekleştirdiği ihracatlarına bir yenisini daha ekleyen BMC, Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk yurt dışı satışını Kosova Savunma Bakanlığı ile imzaladığı sözleşme ile yapmış oldu.

Vuran 4x4 Havan Aracı’ndan ilk etapta 2 adet üretilip teslim edilecek. Araçların üretimi BMC ve ASELSAN ortaklığında gerçekleşecek.

"Mehmetçik'in yeni süngüsü" olarak nitelendirilen ASELSAN'ın 120 milimetre havan silah sistemi Alkar'ın kullanıldığı araç, yüksek hareket ve beka kabiliyetiyle zorlu iklimsel ve coğrafi koşullarda görev yapabiliyor


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal