Türkiye'den San Marino'ya Maske Desteği

San Marino'nun Türkiye'ye akredite Büyükelçisi Giorgio Girelli, cömert dayanışması için Türkiye’ye minnettarlıklarını dile getirdi.

26.06.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-17:28) Türkiye'den San Marino'ya Maske Desteği

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle, Türkiye'nin San Marino’ya da akredite Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, San Marino Cumhuriyeti’nin Türkiye nezdindeki büyükelçisi Giorgio Girelli'ye, Türkiye'nin coronavirüsle mücadelede çerçevesinde maske yardımlarını verdi.

SAN MARİNO-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ HIZLA GELİŞİYOR

Esenli, Türkiye'nin yardımlarıyla ilgili, Türkiye ve San Marino’nun ilişkilerinin son zamanlarda hızlı bir şekilde geliştiğini kaydederek, Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana bu ülkeye hep sevgi ve sempatiyle yaklaştığını dile getirdi.

SAN MARİNO'YA MASKE YOLLANDI

Esenli, uluslararası alanda San Marino’nun Türkiye’yi yalnız bırakmayan ülkelerden olduğunun altını çizerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gelişmelere ciddi önem verdiğini ve takip ettiğini kaydetti. Esenli bunun bir neticesi olarak da Türkiye’den bu ülkeye maske yardımı yapılmasının kararlaştırdığını ifade etti.

Büyükelçi Esenli ikinci coronavirüs dalgasından söz edildiğini kaydederek, salgının daha etkili olmasının söz konusu olduğunu dile getirdi. Böyle bir durumun yaşanmaması için önlemleri elden bırakmadan San Marino’ya bu yardımın yapıldığını kaydeden Esenli, böylece San Marino ile ilişkilerin daha da güçleneceğini düşündüklerini ifade etti.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE MİNNETTARIZ"

Girelli ise dayanışmayı San Marino’nun büyük bir takdirle karşıladığını, Türkiye ile San Marino’yu kıyaslamanın doğru olmayacağını kaydetti.

Girelli, şöyle devam etti:

"Türkiye, bugün milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. San Marino da 2. Dünya Savaşı sırasında 25 bin nüfusuyla 100 bin sığınmacıyı ağırlıyordu. Cömert dayanışması için Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettarız. Bu yardım, San Marinoluların sağlık açısından güvenliğine büyük katkıda bulunacak. Bu önemli destek için güçlü şekilde minnettarlık duyuyoruz. Bu yardımın, zaten son derece iyi olan iki ülke ilişkilerini daha da kuvvetlendireceğini düşünüyoruz."

42 COVİD-19 ÖLÜMÜ

Girelli, ardından Esenli’ye bir teşekkür mektubu verirken, yardım paketlerinin üzerinde "Türkiye'den San Marino halkına sevgilerle" yazdığı görüldü.

30 binden fazla nüfusu bulunan Avrupa ülkesi San Marino’da coronavirüs nedeniyle 42 kişi vefat etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal