Türkiye'den Norveç'te Kur'an-ı Kerim'e Karşı Saygısızlığa Kınama

Dışişleri Bakanlığı tarafından, geçen gün Norveç'te Kur'an-ı Kerim'in yırtılmasına, 'Norveç’te bir grup İslam düşmanı ve ırkçının Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığını en ağır şekilde kınıyoruz.' ifadeleriyle tepki dile getirildi.

31.08.2020-09:18 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-09:03) Türkiye'den Norveç'te Kur'an-ı Kerim'e Karşı Saygısızlığa Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Norveç'te Kur'an-ı Kerim'e karşı saygısızlığa karşı yazılı açıklama yapıldı.

Bakanlıktan gelen açıklamada, 'Norveç'te bir grup İslam düşmanı ve ırkçının Kur'an-ı Kerim’e yönelik saygısızlığını en ağır şekilde kınıyoruz. Hep vurguladığımız gibi, bu tür kışkırtıcı eylemler sadece Müslümanları değil, hukuk devletlerini ve demokratik sistemleri de hedef almaktadır. Bu Nazi kalıntıları bulundukları toplumu bir virüs gibi sarmakta ve zarar vermektedir.' denildi.

Hastalıklı düşüncelerle mücadele etmenin ancak konu olan düşünceleri yayan popülist siyasetçilerin dışlanmasıyla imkan olacağı ifade edilen açıklamada, ırkçılık ve İslam düşmanlığının ifade özgürlüğü çerçevesinde görülmesinin oldukça yanlış olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, ana akım siyasi partilerin de sırf oy toplamak için bu ırkçı ifadeleri engellememesi ya da kısmen benimsemesinin ciddi bir tehlike oluşturduğuna işaret edilerek şu ifadeler kullanıldı:

'Türkiye her zaman faşist ırkçı akımlarla mücadelesini sürdürecektir. Bu çerçevede, Avrupalı siyasetçilere ve Avrupa kurumlarına da bu tehlikeyi ciddiye almaları ve buna karşı mücadele etmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Maalesef Kutsal Kitabımıza yönelik bu tür eylemler, bilhassa demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında en önde geldiklerini iddia eden İskandinav ülkelerinde son birkaç yılda artan şekilde yaşanmaktadır. Geçen kasım ayındakine benzer şekilde gerçekleştirilen bu eylemin tekrarlanmamasını teminen Norveç makamlarının gerekli tüm önlemleri almalarını bekliyoruz.'

Norveç'in başkenti Oslo'da İslam düşmanı aşırı sağcı bir topluluğun geçen gün parlamento önünde gerçekleştirdiği gösteride Kur'an-ı Kerim yırtılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal