06.07.2020-10:53 (Son Güncelleme:28.03.2024-23:35)


1

Türkiye'nin her alanda yaptığı yatırımlar karşılığını vermeye başladı. Özellikse son 10 yıldır savunma sanayisine yapılan yatırımlar Türkiye'de küresel bir güç haline getirirken, bu yatırımlar devam ediyor. Bu kapsamda amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun inşa çalışmaları sürüyor.



2

Çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Varank, geminin önümüzdeki yıl Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesinin planlandığını söyledi. Varank yaptığı açıklamada bu geminin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girecek en büyük tonajlı gemi olacağını belirtti. Varank açıklamalarında, geminin milli tank ve zırhlı araçlar olmak üzere 100'e yakın amfibi görev grubunu ve göreve bağlı olarak 30’dan fazla hava aracını taşıyabileceğini aktardı ve bu geminin küresel güç olma yolunda Türkiye'ye güç katacağını söyledi.



3

Gemi, 232 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip olurken, 58 metre de yüksekliğe sahip. Gemide, 1410 metrekarelik ağır araç güvertesi bulunuyor. Ayrıca, 1165 metrekare gemi havuzu, 1880 metrekare hafif araç güvertesi, 6 iniş alanı ve uçuş rampasına sahip 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi ve 900 metrekare hangar da geminin özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca gemi, dikey iniş-kalkış yapabilen 6 savaş uçağı, 4 Atak helikopteri, 8 orta yük nakliye helikopteri, 2 Seahawk genel maksat helikopteri ve 2 İHA dahil 30 hava aracını taşıyabilme kapasitesine de sahip. Öte yandan araçlar için gerekli olabilecek altyapı ve orta seviyede bakımlar da gemide yapılabiliyor.



4

Gemide 1'i NATO için olmak üzere 3 savaş harekat merkezi olacak ve en az 1223 personel görev yapacak. Gemide 2 ameliyathane, 14 yoğun bakım ünitesi ve yanık ünitesiyle 1000'e yakın kişiye tıbbi destek verilebilecek. Ayrıca hava harekatı için başka ülkelerin üslerine ihtiyaç da ortadan kalkacak.



5

Türkiye'nin küresel güç olma yolunda attığı emin adımlar Libya'daki egemenliği de beraberinde getirdi. Deniz Kuvvetleri'nin FETÖ'den arındırılması ve yapılan yatırımlar; Fransa, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan gibi ülkeleri rahatsız etmeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR