Türkiye'den KKTC Başkanı Akıncı'nın İddialarına Sert Yanıt

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye makamlarınca aday olmaması yönünde tehdit edildiği iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade etti.

10.10.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-09:59) Türkiye'den KKTC Başkanı Akıncı'nın İddialarına Sert Yanıt

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 'şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği' yönündeki iddiasının gerçek dışı olduğuna dair yazılı açıklama yaptı.

"AKINCI'NIN İDDİALARI TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tv2020 Kanalı'nda bugün yayınlanan bir programa katılan Sayın Akıncı'nın dile getirdiği, 'Şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği' yönündeki ifadeleri, tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil her bir Kıbrıs Türkünün canını da malını da korumakta kararlıdır." denildi.

Türkiye'nin seçim malzemesi yapılmasının sakıncalı olduğunun defalarca dile getirildiği belirtilen açıklamada, Türkiye'ye yönelik bu rahatsız edici tavrın sürdürülmesinin iyi niyetten uzak olduğu vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Tv2020 yayınına katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye makamlarınca seçimlerde aday olmaması yönünde telkin gelip gelmediği sorusuna "Evet, bunu bile yaptılar. Derin ilişkiler içerisinde ve Türkiye'yi yöneten bağlı makamlar var biliyorsunuz. Özel Kalem Müdürüm aracılığıyla bana da aday olmazsam benim için, ailem için iyi olacağı iletildi. Türkiye Büyükelçisini bu konuda izah almak için davet ettim, lakin Ankara, makamıma gelmemesi yönünde karar verdi" yanıtını vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal