Türkiye'den geleceğin petrolü çıkacak! İşte o müjde verildi

Geleceğin petrolü ya da beyaz altını olarak bilinmekte olan lityum için Türkiye kolları sıvadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tam kapasite üretim gerçekleştirecek ve yeni yerli lityum tesislerinin temelinin atılacağını açıkladı.

21.04.2022-16:51 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-16:51) Türkiye'den geleceğin petrolü çıkacak! İşte o müjde verildi

Türkiye, enerji sektöründe geleceğin petrolü olarak adlandırılan lityum iyon teknolojisi için harekete geçti. Enerji alanında dışa bağımlılığı büyük seviyede azaltan lityum iyon teknolojisi için Türkiye, yeni yerli tesislerin temelini atmaya yönelik hazırlıklar başlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlık’ta düzenlenmiş olan iftar programında yaptığı konuşmasında, Türkiye'de enerjide dışa bağımlılığı büyük bir oranda azaltacak prestijli çalışmalar yapıldığını söyledi. Dönmez, bor madeninde uç ürün ve yüksek teknoloji adımların sonuçlarını almaya başladıklarına dikkat çekilerek, '' Yüksek teknoloji ürünlerinde batarya teknolojisinde kullanılan lityum üretimi de Ar-Ge mühendislerimizin çabası ile başladı.'' şeklinde konuştu. 2022 yılının bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacağını hatırlatan Dönmez, şunları aktardı: ''Bor karbür tesisimiz devreye girecek. Ayrı olarak ferro bor tesisi ve tam kapasite üretim yapacak yeni yerli lityum tesislerimizin temelini atacağız. Nadir toprak elementleri üretecek pilot tesisimizin kurulumuna da bu sene başlayacağız.'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal