05.09.2022-16:15 (Son Güncelleme:29.08.2023-08:57)


1

Türkiye'de yaşanan depremler

Türkiye'de yaşanan depremler

AFAD'dan yapılan son dakika deprem açıklamasına göre, Kars'ın Kağızman ilçesinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Son olarak Prof. Dr. Naci Görür uyardı. İşte detaylar...



2

Düzce

Düzce

Sabaha karşı Düzce Gölyaka mevkinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası büyük panik yaşandı, vatandaşlar kendini dışarı attı. Sarsıntı sonrasında Bakan Koca'dan açıklama geldi. Koca,"1'i ağır olmak üzere 22 yaralımız var" dedi. Bölgede artcı depremler devam ediyor.



3

Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi'nin son dakika açıklamasına göre Konya'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sabah 07.44 saatinde yaşanırken sarsıntı Ankara başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.



4

Deprem bölgesinde dikkat çeken görüntü

Deprem bölgesinde dikkat çeken görüntü

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremzede vatandaşlar, Ay'ın etrafındaki halkayı görünce tedirginlik yaşadı. Yeni bir deprem olacağı hissine kapıldıklarını belirten vatandaşların gördüğü Ay'ın etrafındaki çember sosyal medyada da gündem oldu. Yaşanan durumun bir doğa olayı olduğu ve Ay halesi olduğu anlaşıldı.



5

Kahramanmaraş, Van, Diyarbakır 10 ilde 7.4 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş, Van, Diyarbakır 10 ilde 7.4 büyüklüğünde deprem

Türkiye, bu sabah saatlerinde acı bir habere uyandı. Saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde şiddetli deprem meydana geldi. Deprem, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da da hissedildi. 10 ile bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar meydana geldi. Deprem de vefat sayısı 284’e yükseldi.



6

Deprem kahininden yeni açıklama

Deprem kahininden yeni açıklama

'Deprem kahini' lakaplı ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, bir video yayınlayarak 13-14 Şubat tarihlerine dikkat çekti. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremi 3 gün önceden bile deprem kahini yeni yaptığı açıklamada, "10 Şubat tarihinde de sismik dalgalar bekliyorum. Fakat bunun şiddetli olmayacağını tahmin ediyorum. Şubat ayının ortası olan 13-14 şubat tarihleri arasında ay geometrisinin oluştuğunu görüyoruz. bu biraz daha kritik olabilir" dedi.



7

İtalya'da deprem

İtalya'da deprem

EMSC’den aktarılan bilgilere göre; İtalya'nın merkezinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ancak mal ve can kaybı olmadığı belirtilirken, olası bir sarsıntıya karşı önlemler alındığı belirtildi.



8

Muğla'da Deprem!

Muğla'da Deprem!

Sabah saatlerinde Muğla'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan depremden kısa bir süre sonra ise İzmir sallandı.



9

Marmaris'te Deprem!

Marmaris'te Deprem!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 00.27’de Ege Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmaris'in 63.28 kilometre açığındaki depremin derinliği, 7,45 kilometre olarak belirlendi. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.



10

Kütahya'da Deprem

Kütahya'da Deprem

Kütahya'da hissedilen depremin büyüklüğü Kandilli verilerinde 4.9, AFAD verilerinde ise 5.0 olarak yer aldı. 14:04'te hissedilen depremin merkez üssü ise Altıntaş.



11

Kaş'ta Deprem

Kaş'ta Deprem

AFAD’dan gelen son dakika bilgisine göre Yunanistan Dodecanese ile Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yunanistan Dodecanese ile Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6,0 büyüklüğünde meydana gelen deprem sabah saat 08.32'de gerçekleşti. Akdeniz açıklarında meydana gelen depremin 36.10 kilometre derinlikte olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR