Türkiye'de yaşamayan vatandaşlara TOKİ'den müjde! Gurbetçiler de burada ev sahibi olabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, gurbetçilere sevindiren haberi verdi. Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara yönelik İstanbul Sancaktepe'de 2+1 ve 3+1 nitelikte yapılacak 420 konutluk proje için 21 Mart'ta başvuruların açılacağını belirtti.

11.03.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-12:15) Türkiye'de yaşamayan vatandaşlara TOKİ'den müjde! Gurbetçiler de burada ev sahibi olabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara yönelik müjdeyi duyurdu. Bulut, İstanbul Sancaktepe'de yer alacak 2+1 ve 3+1 nitelikte yapılacak 420 konutluk proje için 21 Mart'ta başvuruların başlayacağını ifade etti.

Uzun senelerdir, dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını vurgulayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, inşa ettikleri 1 milyon 100 bin konutla beş milyondan fazla vatandaşın sıcak yuvasının mimarı olduklarının altını çizdi.

e-Devlet üzerinden başvurulabiliyor

Projeden faydalanarak ev sahibi olmak isteyen ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden iletebilecek. Projeye başvuruda bulunacak kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması veya mavi kart sahibi olması gerekmekte.

e-Devlet üzerinden başvurulabiliyor

Başvuruda bulunacak kişilerin yurt dışında süresiz oturum hakkına sahip olması, yurt dışında daimi ikamet ediyor olması ve başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olması aranan şartlar arasında. Ayrıca bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde yapılan başvurular geçerli sayılmayacaktır.

1 milyon 430 bin'den başlayan fiyatlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından duyurulan projenin evlerinin detayları da gurbetçi vatandaşlar tarafından merak edilen bir diğer önemli husus. Buna göre Sancaktepe’de yapılacak olan konutların oda sayısı ve fiyatları şöyle;

2+1 şeklinde yapılan konutlar ortalama 1 milyon 430 bin olacak, yüzde 30 peşinatla beraber 8 bin 342 lira taksitle 120 aya varan vadelerden satışa çıkarılacak. 3+1 konutlar 1 milyon 680 bin, yüzde 30 peşinatla 9 bin 800 lira da taksitle 120 aya varan vade olanaklarıyla satışa sunulacak.

Çekiliş Mayıs sonunda

Başvurular tamamlandıktan sonra, kura çekilişi 31 Mayıs 2022'de düzenlenecek. Hak Sahibi Belirleme Kurası TOKİ'nin sosyal medya (FaceBook, Twitter, YouTube ve Instagram) hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. Proje ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşlar www.toki.gov.tr adresinden ya da alo TOKİ Bilgi Hattı:444 86 54 numaralı hattan iletişime geçebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal