Türkiye’de gözler Beştepe’ye çevrildi: Kabine bugün önemli konularla toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan ziyareti sonrası Kabine Toplantısı’na başkanlık etmesi bekleniyor. Kritik toplantıda memur ve emekli zamları gibi ekonomik konularla birlikte dış gelişmeler gündeme gelecek.

21.08.2023-09:11 - (Son Güncelleme: 21.08.2023-17:23)

Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Toplantıda ekonomik ve dış konular masaya yatırılacak.

Enflasyonla mücadelede atılan adımların sonuçları değerlendirilecek. Eylül ayında açıklanması beklenen Orta Vadeli Program ile ilgili çalışmalar görüşülecek.

Memur ve emekli maaşlarına zam görüşülecek

Akşam’ın haberine göre; Bir diğer başlık da, memur ve emeklilerin maaş artışları olacak. 2024-2025 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde henüz bir anlaşma sağlanamadı. Toplantıda, sürece ilişkin son durum gözden geçirilecek.

Kabine Toplantısı

KKTC gerilimi

Ankara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türklerin ve Rumların birlikte yaşadığı Pile Köyü'ne geçişi kolaylaştırmak için başlattığı yol çalışmasını, Birleşmiş Milletler'in engelleme girişimine sert tepki gösterdi.

Toplantıda, gerginliğin ardından yaşanan son durum da değerlendirilecek.

Tahıl Koridoru yeniden devreye nasıl sokulacak?

Bir diğer gündem maddesi ise Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler. Rusya'nın Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından geçtiğimiz hafta ilk gemi Ukrayna limanından ayrıldı.

Tahıl sevkiyatının sürdürülebilmesine yönelik alternatifler de toplantıda ele alınacak.

Deprem bölgesindeki yeni konut inşa çalışmaları, Olası afetlere yönelik tedbir planları ile terörle mücadele konuları da Kabine'nin gündeminde yer alacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal