Türkiye'de Ciddi Bir Okuyucu Kitlesine Sahip Olan İrlandalı Yazar Lucinda Riley Yaşamını Yitirdi

54 yaşındaki İrlandalı romancı Lucinda Riley, kanserden dolayı yaşamını yitirdi. Acı haberi, Riley'in yakınları Twitter'dan duyurdu. Lucinda Riley, Türkiye'den de ciddi bir okuyucu kitlesine sahipti.

12.06.2021-14:47 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-14:50) Türkiye'de Ciddi Bir Okuyucu Kitlesine Sahip Olan İrlandalı Yazar Lucinda Riley Yaşamını Yitirdi

Lucinda Riley, yazdığı romanlarla, Türkiye'den ve dünyadan birçok kişinin ruhuna dokunmuştu. Yazı yazmaya ve edebiyata tutkun olmasıyla ön plana çıkan Riley, okuyucularına ilham vermesinin yanında, aynı zamanda onların duygularına hitap ediyor ve bu şekilde edebiyatın ve sanatın amacına ulaşmasına ciddi katkı sunuyordu.

KİTAPLARI TÜRKİYE'DE DE OKUNUYORDU

Lucinda Riley'in Türkiye'de de basılan kitapları şu şekildedir; Yedi Kız Kardeş, Orkide Evi, Fırtına Kız, Uçurumun Kenarındaki Kız. Bu eserler bugün bile Türkçe çevirisiyle Türkiye'de binlerce kişi tarafından okunuyor.


Yazar olmadan önce çeşitli televizyon dizilerinde de boy gösteren Riley, The Story of the Treasure Seekers ve Auf Wiedersehen Pet gibi dizilerde rol aldı. Ancak daha sonra kendisini tamamen edebiyat dünyasına kapattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal