Türkiye’de büyük keşif: Detayları Başkan Erdoğan açıkladı

Konya’da toplu açılış törenine katılan Başkan Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Teröristlerden temizlenen Gaber’da büyük keşif yapıldığına dikkat çeken Erdoğan’dan petrol müjdesi geldi. İşte detaylar…

03.05.2023-11:47 - (Son Güncelleme: 03.05.2023-11:56)

Konya'da Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin, açılış törenin katılan Başkan Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gabar’da yapılan yeni keşiften bahsederek, petrol bulunduğunu açıkladı.

Başkan Erdoğan’dan Petrol müjdesi

İHA’da yer alan habere göre; Türkiye için her daim canla başla çalıştıklarını, özellikle enerji sektöründe dışa bağımlılıktan ülkemizi kurtarmak için büyük projeler geliştirdiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, "Sismik ve sondaj gemilerimiz var. Bunlar dışarıdan değil kendimize ait olan gemiler. Şu an itibari ile Akkuyu'da tüm enerji ihtiyacımızın yüzde 10'unu karşılıyoruz. Bunun tabii ikinci ünitesi, üçüncü ve dördüncü ünitesi var. Yetmez, 2. nükleer santrali de Sinop'ta inşa edeceğiz. Türkiye enerjiye muhtaç değil, enerji ihraç eden ülke olacak. Güneş ve rüzgarın enerji sepetimizdeki payını artırıyoruz. Dev enerji panellerinin olduğu Karapınar'a kaç tane futbol sahası büyüklüğünde, devasa enerji santrali, panellerinin olduğu yeri göreceğiz. Bu da Konya'ya nasip oldu. Bor madenini kendimiz işlemeye bunun için önem gösteriyoruz. Petrol kuyularını bunun için açıyoruz. Allah'a şükür tüm bu attığımızı adımların sonucunu da alıyoruz" dedi.

İşte Başkan Erdoğan’ın konuşmasının satır başları

"Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk"

Enerji hamlelerine kara çalanları da yeni müjdelerle hüsrana uğratmayı sürdüreceklerini ifade eden Başkan Erdoğan, "Özellikle petrol koşununda etrafına bakıp iç geçiren milletimizin hasretini bitirmekte kararlıyız. Terör nedeni ile terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden şimdi petrol üretmeye başladık. Dünyada karada yapılan en büyük keşiflerden birini geçen sene Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. 5-6 yıl önce günlük 40 varil olan üretim 80 bin varile ulaştı. Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek, ey teröristler, işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok kaliteli bir petrole sahip. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden rafinelere sevk etmeye başladık. Gabar'daki kuyumuza bölücü örgütümüzün alçakça şehit ettiği şehit öğretmenimiz Aybüke öğretmenimizin adını verdik. Aynı bölgede daha önce keşfettiğimiz kuyuya patlayıcı uzmanı astsubayımız şehit Esma Çevik'in ismini vermiştik. Böylece, şimdilik 180 bin varil petrol üretimi ile ülkemizin bağımsızlığı yolunda önemli bir adım attık. Toplam değerlerini bile konuşmuyoruz artık. Yoksa Gabar'daki keşfin değeri 10 milyarlarca doları buluyor. Bay bay Kemal ne diyor? Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Bay bay Kemal ben ne diyorum sen ne diyorsun. Bak, para bu işte. Sakarya doğalgazı, işte para bu. Emin adımlara yola devam ediyoruz. Kaynağı biz tefecilerde aramıyoruz. Kendi topraklarımızda, zenginliklerimizde arıyoruz" şeklinde konuştu.

"Üzerinde oturduğumuz petrol sahalarından yararlanmamamız için kurulmadık tuzak kalmamış"

"Tek derdimiz yaptığımız keşiflerin ve yatırımların ülkemizin enerji bağımsızlığına katkısını en üst düzeye çıkarmak. Tıpkı savunma sanayi gibi önemli bu enerji kaynağı. Ülkemiz topraklarından meğer petrol çıkmıyor değil, petrol çıkmaması terör örgütü ile uluslararası petrol şirketleriyle elimiz ayağımız bağlanıyormuş. Üzerinde oturduğumuz petrol sahalarından yararlanmamamız için kurulmadık tuzak kalmamış. Niçin terörün bitmesini istemediklerini çok daha iyi anlıyor muyuz? Hiş endişeniz olmasın. Niçin birilerinin terörle mücadelede en önemli gücümüz olan İHA'ları, SİHA'ları ve bunları üreten şirketleri hedef aldığını çok daha iyi anlıyoruz. Bunların tamamı Türkiye'yi enerji yarışının dışında bırakmak isteyenlerin hamlesinden ibarettir. 7'li mi, 9'lu mu olduğu karışan muhalefetin kimlerle iş tuttuğuna bir bakalım. 14 Mayıs bay bay Kemal'in bay bay olacağı gündür. Ülkemizi enerji rekabetinin dışına itilmesine rıza göstermeyeceğiz. Emperyalistlerin taşeronlarına olan terör örgütlerinin aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz. Terör belasını Türkiye'nin gündemimizden muhakkak çıkaracağız. Türkiye Yüzyılı işte bu müjdesinin adı, azmin sembolüdür."

Bir taraftan afetin izlerini diğer taraftan da milleti hayallerine kavuşturacak vizyon projelerini devreye almayı sürdürdüklerini dile getiren Başkan Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilerek karaya çıkarılan yerli gazın sevincini milletle paylaşmak için ilk ay ısınma dahil, konutlardaki tüm doğal gaz faturalarını ücretsiz yaptıklarını hatırlattı.

Ayrıca bir yıl boyunca yine konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen miktardaki doğal gaz tüketimini faturalardan düştüklerini belirten Başkan Erdoğan, bu müjdeleriyle ilgili kararın dün Resmi Gazete'de yayımlandığını aktardı.

Başkan Erdoğan,"Bay bay Kemal dün Zonguldak'a gitti. Zonguldak'ta benim madenci kardeşlerime yalan üstüne yalan söylüyor. Zonguldak'ta hemen orada Filyos var. Sakarya doğal gazını biz orada çıkardık bay bay Kemal. Hani çıkmayacaktı, hani nerede diyordunuz? İşte çıktı, doğal gazı yaktık. Vatandaşlarımızın evlerine göndermeye başladık. Söz verirsek yaparız, söz verdik ve yaptık." diye konuştu.

Erdoğan petrol açıklaması

"Mehmet'imin intikamını sonuna kadar almaya devam edeceğiz"

Donanmanın amiral gemisi TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetlerine teslim ettiklerini, milletin 60 yıldır umutla beklediği yerli elektrikli aracı Togg'un teslimatlarına başladıklarını, Altay Tankı'nın Silahlı Kuvvetlere teslim edildiğini anlatan Başkan Erdoğan, dün de milli muharip uçağı KAAN'ı hangardan çıkararak pist başı yaptırdıklarını söyledi. Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte bunlar birilerini ciddi manada ürkütüyor. İçeride korkanlar da var, su ötesinde korkanlar da var ama en çok da Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde... Oradaki teröristleri gömdükçe içeride birileri de rahatsız oluyor. Ne diyor Kandil'de bir tanesi? 'AK Parti bizi mağaralarda vurdu.' Ne yapacaktık? 'İyi yapıyor musunuz?' diyecektik. Ya sen benim Mehmet'imi şehit edeceksin de biz sana 'Güle güle' mi diyeceğiz? Mehmet'imin intikamını sonuna kadar almaya devam edeceğiz.

Varsın bay bay Kemal sizlerle beraber kapalı kapılar arkasında görüşmeler yapsın. Onun yanında da malum Davutoğlu'su, bebecanı, Karamollaoğlu'su var ve bir de tabii Meral Hanım'ı var. Masayı bir bırakır gider, sonra tekrar gelir, tekrar gider. Artık bıktık sizden. Masanın altında olanlar var. Yetmedi şimdi iki tane de belediye başkanı aldılar yanlarına. Onlarla beraber yola devam ediyorlar ama onlar Kandil'dekilerle beraber yürürken biz de Cumhur İttifakı ile beraber yürüyoruz."

Alandakilere "Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs'a hazırlanıyor muyuz? Ana kademe hazır mıyız? Kadınlarımız kadın kollarımız hazır mıyız? Gençler hazır mıyız?" diye soran Başkan Erdoğan, "Allah sizlerden razı olsun. İnanıyorum ki siz sandıkları patlatacaksınız." ifadelerini kullandı.

Teknofest'e 2,5 milyonun üzerinde katılım

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin ilk süpersonik jet uçağı HÜRJET'in uçuşunu gerçekleştirdiğini, ağır sınıf taarruz helikopteri Atak-2'yi ilk kez havalandırdıklarını, Kızılelma'dan sonra Anka-3 insansız uçağının da ilk yürüyüşünü yaptığını anlattı.

Bunların yanı sıra İMECE uydusunun fırlatılmasından, Türkiye'nin ilk uzay yolcularının belirlenmesine kadar daha birçok tarihi adımı attıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, dünyanın bir numaralı havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in, dün akşam itibarıyla çoğu genç 2,5 milyonun üzerinde bir katılımla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarabilmek için canla başla çalıştıklarını, yer altı, yer üstü zenginliklerini milletin istifadesine sunmanın derdinde olduklarını dile getiren Başkan Erdoğan, "Muhalefetin eleştirilerine rağmen sondaj gemilerimizi bunun için aldık. Doğal gaz aramalarına bu sebeple başladık." dedi.

Başkan Erdoğan, 4 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi bulunan Türkiye'nin artık kendisine yettiğini ifade etti.

Başkan Erdoğan, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile şu an itibarıyla tüm ihtiyacımızın yüzde 10'unun karşılıyoruz. Bunun tabii ikinci, üçüncü, dördüncü ünitesi var. Yetmez... İnşallah iktidarımızın devamıyla ikinci nükleer güç santralini de inşa edeceğiz. Büyük ihtimalle bunu da Sinop'ta inşa etme durumumuz var. Türkiye artık enerjide muhtaç olan değil, enerji ihraç eden olacak." diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal