Türkiye Yüzyılı’nda rota belirlendi: 3 ana hedef var

Seçim sürecinin geride kalmasıyla beraber hükümetin Türkiye Yüzyılı politikası hayata geçiriliyor. Ana hedefler ekonomi, sığınmacı politikası ve dış politika olacak. İşte ayrıntılar...

09.06.2023-09:21 - (Son Güncelleme: 09.06.2023-17:26)

Türkiye Yüzyılı’nın gerçekleştirilmesi adımlar kararlı bir şekilde atılacak. Kabine Toplantısı’nda gündeme gelen 3 ana başlık yeni dönemdeki temel hedefler olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyelerine bu 3 konuya önem verdiklerini ve gerekli adımların atılması talimatını verdi. Erdoğan'ın kurmaylarına, "Şahlanış döneminin kapılarını aralayın" dediği öğrenildi.

Enflasyon vatandaşın gündeminden çıkacak

Sabah’ın haberine göre; Türkiye, enflasyon canavarına teslim olmayacak, yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeden Türk ekonomisi daha da büyütülecek.

Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorunu milletin gündeminden çıkarılacak. Enflasyon konusunda kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek yine aynısını başaracağız" dedi.

Türkiye Yüzyılı

Gönüllü ve onurlu dönüşler hızlanacak

Savaş ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacıların güvenli ve onurlu şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini teşvik edecek projeler hızlandırılacak.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan briket ev projesi genişletilecek. Bu kapsamdan Katar-Türkiye işbirliğinde hazırlanan briket ev projesi sayesinde 1 milyon Suriyeli ülkesine gönüllü olarak gidecek.

CCumhurbaşkanı Erdoğan sığınmacılarla ilgi net konuştu: "Ne suretle olursa olsun Türkiye'ye Boraltan köprüsü faciası gibi 10 yıllar boyu izi silinmeyecek yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize kültürümüze ve inanç değerlerimize yakışır şekilde çözüme kavuşturacağız."

Dış politikada girişimci ve aktif olunacak

Erdoğan, devlet- millet el ele olacak şekilde dünyaya güçlü birlik mesajı verilerek Türkiye Yüzyılı vizyonunun adım adım hayata geçirileceğini de vurguladı.

Girişimci insani aktif dış politikanın sürdürülerek küresel ölçekte barış ve istikrarın tesisine katkı sağlanacak. Uluslar arası sistemdeki çarpıklıkların giderilmesi için çabalar artırılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal