Türkiye Yunanistan’a ateş püskürdü: 12 mil değil 1 mil bile vermeyiz

Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkarma planı hakkında sert konuştu. Bakan Çavuşoğlu açıklamasında, "Değil 12, Ege'de (Yunanistan'ın) 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" ifadelerini kullandı.

29.12.2022-10:15 - (Son Güncelleme: 29.12.2022-16:33) Türkiye Yunanistan’a ateş püskürdü: 12 mil değil 1 mil bile vermeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık faaliyetlerinin de içinde yer aldığı Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı’nı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkarma planı hakkında sert ifadeler kullanarak, "Değil 12, Ege'de (Yunanistan'ın) 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.

12 mil değil 1 mil bile vermeyiz

AA’da yer alan habere göre; Bakan Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

Bakan Çavuşoğlu Yunanistan Karasuları

"BM, ABD, Rusya, Irak ve rejimle temaslarımız sürüyor. Hulusi Paşa ve Hakan Bey dün Moskova'daydı malumunuz. Ben de Lavrov'la görüşeceğim"

F-16 süreci olumlu bir şekilde ilerliyor.

Giderek yükselen bir Türk dünyası gerçeği var.

"Değil 12, Ege'de (Yunanistan'ın) 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal