Türkiye, Yunanistan gündemine oturdu: Savunma sanayii artık devler liginde!

Yunan basınında Türkiye'nin savunma sanayindeki yükselişine dair geniş bir yer alınması, özellikle Türk Savunma Sanayii'nin artık devler ligine yükseldiği vurgulanmıştır. Bu haberlerde Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları, yerli üretim silah sistemleri ve teknolojik gelişmeler öne çıkarıldı.

13.03.2024-14:57 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-16:32)

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün raporuna göre, Türkiye dünyanın en büyük 11. silah ihracatçısı olarak yer alarak silah ticaretindeki etkileyici pozisyonunu sürdürmüştür. Türkiye'nin son beş yılda silah sistemleri ihracatındaki artış, özellikle Yunan basınında geniş bir şekilde yer bulmuştur. Türkiye'nin savunma sanayisindeki yükselişi vurgulanarak, küresel silah ticaretindeki önemli oyunculardan biri haline geldiği ifade edilmiştir.

Raporda, Türkiye'nin silah ithalatını düşürdüğü, ancak aynı dönemde silah satışlarını artırdığı belirtilmiştir. Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerli üretim kapasitesini artırması ve dış pazarlarda etkin bir oyuncu haline gelmesi, uluslararası arenada dikkat çeken bir başarı olarak değerlendirilmiştir. Bu durum, bölgesel denge ve rekabet açısından önemli bir faktör olarak öne çıktı.


Türkiye yeniden Yunanistan gündemi oldu

Türk savunma sanayisinin elde ettiği başarılar, özellikle komşu Yunanistan kamuoyunda geniş yankı buldu. Yunan televizyonu SKAI, Türkiye'nin silah sistemleri ihracatında en fazla artış gösteren ülkelerden biri olduğunu haberleştirerek, Türk savunma sanayisinin uluslararası alandaki etkinliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Savunma sanayimize yaptığımız yatırımlarla Türkiye'yi tam anlamıyla bağımsız bir ülke haline getirdik" şeklindeki ifadelerine de yer verilerek Türkiye'nin bağımsızlık ve savunma kapasitesindeki artışın altı çizildi.


Yunanistan’da Türk silah envanteri analiz edildi

Yunan savunma sitesi Flight.com, Türkiye'nin son beş yıl içerisinde silah sistemleri ihracatını yüzde 106 oranında artırdığına vurgu yaparak Türk savunma sanayisinin hızla büyüdüğünü belirtti. Pentapostagma gazetesi ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonunu hedefleyen 49 resmi programı sıralayarak deniz, kara ve hava kuvvetlerinin envanterinin detaylı bir analizini sundu. Athens Magazine haber sitesi ise Türk savunma sanayisinin artık devler liginde yer aldığına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu alandaki başarısına vurgu yaptı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal