Türkiye ve Suudi Arabistan arasında yeni dönem başlıyor! 10 sektöre yatırım yaparım!

Başkan Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında, "Ankara'da, Külliye'de biz de kendilerini kabul edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yeni dönemle birlikte Ankara-Riyad hattında hareketli günler yaşanıyor. İki ülkenin karşılıklı siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konuları bir kez daha masada olacağı belirtildi.

18.06.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-15:53)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan ayı sonunda Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunmuş, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusu görüşülmüştü. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iadeiziyarette bulunmak amacıyla çarşamba günü Türkiye'ye geleceği Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu.

Başkan Erdoğan duyurmuştu

Başkan Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında, "Ankara'da, Külliye'de biz de kendilerini kabul edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yeni dönemle birlikte Ankara-Riyad hattında hareketli günler yaşanıyor. İki ülkenin karşılıklı siyasi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konuları bir kez daha masada olacağı belirtildi.

İkili ilişkiler daha da yükseğe çekilecek

Selman'ın resmi ziyareti çerçevesinde hem ikili hem de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirileceği ifade edilirken, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin yüksek seviyelere taşınması konusu etraflıca ele alınacağı belirtildi. Ayrıca çeşitli alanlarda iş birliği de gündem maddesi olacak.

10 sektöre yatırım

İş birliklerinin değerlendirileceği alanlar; sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans, ticaret, turizm, müteahhitlik, gayrimenkul gibi kritik sektörler olarak sıralandı.

Yeni anlaşmalar imzalanacak

Al Jazeera'nın aktardığına göre, Veliaht Prens bin Selman'ın ziyareti ile çeşitli anlaşmalara imzaların atılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ikili ilişkileri ne kadar daha yükseğe çekebiliriz ona bakacağız ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, "Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatını bulacağız." açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal