07.03.2021-14:05 (Son Güncelleme:07.03.2021-14:05)


1

ABD ile Fransa, Yunanistan'la beraber Türkiye'ye karşı gözdağı vermeye kalkıştı. Fransız filo komutanı Yunan fırkateynine çıktı. Başka bir Yunan savaş gemisi de İsrail limanına gitti.



2

Türkiye'nin Mısır ile deniz yetki alanlarını düzenleyen bir anlaşmaya imza atabileceğini açıklaması Doğu Akdeniz'deki taşları yerinden oynattı, Yunanistan Başbakanı Miçotakis hemen telefona koşarak Mısır lideri Abdulfettah Sisi ile görüştü.



3

Atina idaresi, bununla da kalmayarak Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı gelecek gün Kahire'ye gönderecek.



4

Güney Kıbrıs'ı da gidecek olan Dendias, Mısırlı mevkidaşı Semih Şükrü ile Petrol Bakanı'yla bir araya gelmesi tahmin ediliyor.



5

Doğu Akdeniz'den elde edilecek doğalgazı Avrupa'ya nakletmek için Türkiye'yi devre dışında tutmayı hedefleyen fakat projesi sert bir darbe alan Atina, Mısır'ın 18. sahadaki Türk kontrolünü tanıması ile tekrar oyun kurmaya hazırlanıyor.



6

İSRAİL MEDYASINI KAYNAK GÖSTERDİLER

İSRAİL MEDYASINI KAYNAK GÖSTERDİLER

Atina'nın Türkiye'den son günlerde yapılan açıklamaları analiz ettiğini ifade eden Kathimerini gazetesi, Arap basınından çıkan haberlere göre Mısır'dan Türkiye'nin Doğu Akdeniz davetine ilişkin bir karşılık olmadığını iddia etti.



7

To Vima gazetesi de Mısır Dışişleri Bakanı Şükrü'nün Arap Birliği zirvesinde dile getirdiği Türkiye karşıtı ifadeleri manşetlerini taşıyıp, İsrail'in Jerusalem Post gazetesinde verilen bir analizi kaynak göstererek yakınlaşma haberlerinin doğru olmadığını öne sürdü.



8

Türkiye'nin Mavi Vatan eğitimine cevap vermek isteyen Yunanistan, Doğu Akdeniz'de ortağı Fransa ile riskli bir oyuna kalkıştı. Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle ile deniz filosu hazır bir şekilde Doğu Akdeniz'de.



9

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, ABD ile Belçika'nın da olduğu Clemenceau 21 tatbikatına Atina'nın Kanaris fırkateyni ile katıldığını bildirdi. Tatbikat ile aynı anda Yunan denizaltıları harekete geçti, savaş uçakları da havalanmaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR