Türkiye Uzay Ajansı Çalışan Arıyor!

Türkiye Uzay Ajans'ı için yatırımlar hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ay'a gideceğini açıklamasının ardından Türkiye Uzay Ajansı da bu alandaki çalışmalarına hız kattı.

23.02.2021-15:32 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-15:32) Türkiye Uzay Ajansı Çalışan Arıyor!

Bugün ise Türkiye Uzay Ajansı'nın çalışan aradığı ile ilgili iş ilanı ile ortaya çıktı. Ancak bu çalışan tahmin ettiğiniz gibi uzayda değil ofiste çalışacak. Türkiye Uzay Ajansı, 4 temizlik görevlisi ve 2 garson olmak üzere toplam 6 Destek Personeli almak için iş ilanı yayınladı.

İŞKUR Üzerinden Alınacak.

Uzay Ajansı'na alınacak olan çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde işe girişleri yapılacak.

Uzay alanında 10 yıl içinde en az 10 bin uzman hedefi ile yola çıkan TUA, uzay alanındaki araştırmalarına bu yılın sonlarına doğru daha fazla ağırlık verecek. Ay'a gidecek olan ilk Türk'ü belirlemek için çalışan TUA, bunun için bir takım koşullar arıyor.

Şu sıralar Türk astronotu uzaya göndermek için ABD ve Rusya ile görüşülüyor. Aday seçimini 4-5 ay içinde tamamlanması gerekiyor. Rusların araçları çok dar olduğu için Ay'a gidecek olan adayların 1.70cm ila 1.80cm boy arasında olması gerekiyor. Ayrıca boya bağlı olarak kilonun da ideal seviye dolması lazım.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal