Türkiye tavrını ortaya koydu: ABD’nin PKK desteği kabul edilemez!

ABD, PKK terör örgütüne desteğini açık bir şekilde devam ederken, Türkiye’den Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan senatoya net bir şekilde ‘kabul edilemeyeceği’ mesaj gönderildiği yetkililer tarafından ifade edildi.

21.02.2024-11:25 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-17:57) Türkiye tavrını ortaya koydu: ABD’nin PKK desteği kabul edilemez!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da ABD'li senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Murphy'yi kabul etti. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake'in de katıldığı toplantıya ilişkin; Gazze'deki son gelişmeler, Suriye'de ABD'nin tutumu ve tahıl koridoru konuları görüşüldüğü açıklandı.

ABD’nin PKK ile iş birliği kabul edilemez!

Bakan Hakan Fidan, Ankara'yı ziyaret eden ABD'li senatörler, İsveç'in üyeliğini onaylamayan son ülke konumundaki Macaristan'da Başbaşkan Viktor Orban ile görüşmek istemiş ancak kabul edilmemişti. Yapılan toplantıya ilişkin kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Gazze konusunda ABD'nin İsrail üzerindeki etkisini ateşkesin sağlanması için kullanması gerektiğinin altı çizildi. Gelişmelerin bölgesel ve sosyal bir krize dönüşmesinden endişe duyulduğu ifade edildi. Suriye'de yaşanan son olaylarında değerlendirildiği toplantıda ilgili kaynaklar, ABD'nin stratejik bir perspektiften bakmadığını ve bu dar bakış açısıyla alınan bazı kararların neticesinde ABD'nin PKK'yla iş birliği yaptığını, bunun kabul edilemez olduğunun senatörlere iletildiği açıklandı.

ABD senatörlerin Türkiye ziyareti

Önemli isim: Shaheen!

ABD’li senatörlerden olan Shaheen, ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup yazarak Türkiye'ye F-16 satışının İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolleri onaylaması şartına bağlanmasını isteyen 29 senatörden biri olması da oldukça ilgi çekici.

Fidan G20 yolcusu!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansı'nın ardından bugün Brezilya'da G20 Dışişleri Bakanları toplantısına katılması bekleniyor. Fidan'ın yirmiye yakın ikili görüşme gerçekleştirmesi ve MIKTA (Meksika, Endonezya, Kore, Türkiye, Avustralya) dışişleri bakanları toplantısına da katılması hedefleniyor.

G20’de Gazze gündemde olacak!

ABD senatörlerin Türkiye ziyareti

Gazze konusunda Tel aviv’den büyükelçiliğini çekerek İsrail’e net bir şekilde tavır koyan Brezilya’nın ev sahipliği yapılacak olan G20 toplantısında Gazze’de yaşanan soykırımında görüşüleceği tahmin ediliyor. Brezilya'nın 'Adil Bir Dünya İnşa Etmek ve Sürdürülebilir Dünya' temasıyla dönem başkanlığını sürdürdüğü G20'de dışişleri bakanları Rio de Janeiro'da buluşacak. Fidan, temaslarında Gazze'de süren İsrail katliamını gündeme getireceği ve Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini vurgulayacağı öğrenildi. Bir an önce tam ateşkes sağlanması ve insani yardımın Gazze'ye ulaştırılması gerektiğini dile getirerek ısrarla üzerinde duracağı kaydedildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal