Türkiye sandık başında: Siyasiler oylarını kullandı

Bugün saat 08.00 itibariyle başlayan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi isimler erken saatlerde sandık başına gitti.

14.05.2023-13:59 - (Son Güncelleme: 14.05.2023-21:54)

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet kanadının bakanları oy vermek için erken saatlerden itibaren sandık başına koşarak oyunu kullandı. 

Siyasiler oylarını kullandı

Akşam’ın yer verdiğine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde oyunu kullandı. 

Antalya'dan AK Parti milletvekili adayı olan Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na geldi.

Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt içinde ve dışında vatandaşların kullandıkları oyların vatana, millete huzur, istikrar, barış ve daha güçlü bir Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Siyasiler Oy Kullandı

İçişleri Bakanı oyunu İstanbul’da kullandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa'da Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. Bakan Soylu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu İzmir’de oyunu kullandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nde, oyunu İzmir'de kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı da olan Kasapoğlu, İzmir Atatürk Lisesi'ne eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ve AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile geldi.

Oyunu 1260 numaralı sandıkta kullanan Kasapoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Kasapoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun bir kampanya döneminden sonra ülkenin dört bir tarafında vatandaşların sandıklarda tercihlerini kullanmaya başladığını kaydetti.

Gün sonu itibarıyla milletin kararının ortaya çıkmış olacağını ifade eden Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülke demokratik olgunlukla, halkımızın soğukkanlılığıyla, ferasetiyle pek çok seçimi geçirdiği gibi inşallah bu seçimi de aynı olgunlukla, bir demokrasi şöleni olarak geçirecektir. İnşallah memleketimiz için, milletimiz için, ülkemizin geleceği için hayırlı olacaktır. Tüm sandık görevlisi arkadaşlarımıza, gayret gösteren tüm görevlilere kolaylıklar, başarılar diliyorum. İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı olsun."


Bakan Ersoy Ortaköy’de sandık başına geçti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Beşiktaş'ta kullandı.

Eşi Pervin Ersoy ile Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Bakan Ersoy, 1296 numaralı sandıkta oy verdi.

Oy kullanma işlemini saat 11.00 civarında tamamlayan Ersoy, basına yaptığı açıklamada, "Türkiye'de demokrasinin çarklarının tıkır tıkır işlediğinin dünyaya gösterilmesi açısından çok önemli bir etkinlik. O yüzden önemsiyoruz, bu seçimlerin huzurlu bir ortamda tamamlanmasını. Şimdiden vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.

İlk oy Bakan Bozdağ’dan geldi

Kabineden ilk oy veren isim ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu Şanlıurfa'da Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Türkiye'nin demokratik olgunluğa eriştiğini söyleyen Bakan Bozdağ, "Seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Siyasiler Oy Kullandı-1

Bakan Kurum Ataşehir’deydi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eşi Şengül Kurum ile birlikte oyunu TEB Ataşehir Ortaokulu'nda kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Eşi Şengül Kurum ve kızı Hatice Zehra ile TEB Ataşehir Ortaokulu'nda oy kullandı. Oy kullanma işlemi sonrası açıklama yapan Bakan Kurum, 'Ben oyunu kullanan her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Burada iradesini sandığa yansıtması ülkemiz adına, geleceğimiz adına çok çok önemlidir.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, oyunu, Bartın Amasra Kaleşah Ortaokulu'nda kullandı.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Abdulhamit Gül, Şehitkamil ilçesindeki Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu'nda 1250 numaralı sandıkta oyunu kullandı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak oyunu kullandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu Tekirdağ'da kullandı.

Faik Öztrak, "Verilecek karara hepimiz saygılı olmak durumundayız" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan milletvekili adayı Mustafa Sarıgül oyunu kullandı.

Sinan Oğan Çankaya’da oy kullandı

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için eşi Gökçen, çocukları Göktürk ve Zeynep ile Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'ne gelerek 1276 numaralı sandıkta oy kullandı.

Bakan Akar Mezun olduğu lisedeydi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu 54 sene önce mezun olduğu Kayseri Lisesinde kullandı.

AK Parti'den Kayseri milletvekili adayı gösterilen Akar, oyunu kullanmak için mezunu olduğu "Taş Mektep" olarak bilinen Kayseri Lisesine geldi.

Oyunu 1097 numaralı sandıkta kullanan Akar, çıkışta gazetecilere sorularını yanıtladı.

Anneler Günü'nü kutlayan Akar, önemli bir seçime gelindiğini belirterek, "Bu seçimin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın ferasetine güveniyoruz" diye konuştu.

Akar, seçimin ülkenin istikrarına, geleceği, refahı ve güvenliğine önemli katkılar sağlayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

"Seçimin demokratik teamüllere uygun şekilde, demokratik nezaket çerçevesinde, güven ve huzur içinde tamamlanacağına inanıyoruz. Biz partiler olarak hepimiz fikirlerimizi, düşüncelerimizi söyledik, plan, projelerimizi açıkladık, vatandaşlarımızla buluştuk. Vatandaşlarımız dinledi, kararını verecek ve bugün oylarını kullanacaklar."

Kendisine gösterilen teveccühten dolayı teşekkür eden Akar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin hayırlı olmasını diledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal