Türkiye sağanak yağış ve fırtınaya teslim olacak: Meteoroloji bölge bölge açıkladı

Meteoroloji’den gelen son hava durumu raporuna göre Türkiye’nin önemli bir bölümü için sağanak yağış, kar ve fırtına uyarısı yapıldı. Öte yandan 12 il için ise sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. İşte 6 Şubat 2024 hava durumu…

06.02.2024-09:17 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-17:18)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 6 Şubat 2024 Salı hava durumu raporunda 12 il için sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Öte yandan Türkiye genelinde kuvvetli kar ve yağmurun görülmesi beklenirken çığ tehlikesine karşı tedbiri elden bırakmama çağrısı gerçekleştirildi.

Güncel değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim. İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sinop ve Siirt çevrelerinde ise aralıklı yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu bir havanın hakim olması tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’ya uyarı

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Trabzon ve Kars çevrelerinde yağışların kuvvetli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sisin yanı sıra buzlanma ve don olaylarının da görülebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri üzerinde olacağı öngörülüyor.

6 şubat hava durumu

Batı ve Doğu Karadeniz’de fırtına

Batı Karadeniz'in doğusunda (Kastamonu-Samsun arası) bu öğleden itibaren etkili olması beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına, batı ve güneybatı yönlerinden esecek. Fırtına, yarın sabah saatlerine kadar devam edecek ve ardından etkisini kaybedecek. Doğu Karadeniz'in kuzeyinde ise bugün öğleden itibaren batı ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına, yarın öğle saatlerine kadar sürecek. Fırtına, bu sürenin ardından etkisini kaybedecek.

Deprem bölgesi hava durumu

Kahramanmaraş açık, 13 derece

Hatay açık, 17 derece

Gaziantep parçalı bulutlu, 14 derece

Elazığ 1/11 derece

Malatya 2/13 derece

Şanlıurfa 4/15 derece

Adana 7/19 derece

Kilis 4/16 derece

Adıyaman 2/14 derece

Diyarbakır 1/12 derece

Osmaniye 6/19 derece

Sarı kodlu uyarı yapılan iller

Meteoroloji Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Rize, Van, Bayburt, Şırnak, Ardahan ve Iğdır için sarı kodlu uyarı yayımladı. 

6 Şubat 2024 hava durumu

6 şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal