Türkiye-Nijerya'dan Mutlu Ayrılıyor, 7 Yeni Anlaşma İmzalandı!

Başkan Erdoğan Nijerya Devlet Başkanı Buhari ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

20.10.2021-14:39 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-16:30) Türkiye-Nijerya'dan Mutlu Ayrılıyor, 7 Yeni Anlaşma İmzalandı!

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Erdoğan, Angola ve Togo ziyaretlerinden sonra gece saatlerinde Nijerya'nın başkenti Abuja'ya geldi. 

BAŞKAN ERDOĞAN NİJERYA'DA BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan için bugün resmi tören düzenlendi. Başkan Erdoğan, daha sonra Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari tarafından resmi törenle karşılandı.

ERDOĞAN BUHARİ İLE GÖRÜŞTÜ

Törenin ardından Buhari ile görüşen Başkan Erdoğan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Yapılan görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunduklarını belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; "Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla mücadele yürüten Nijerya'yla askeri savunma ve güvenlik konularında iş birliğimizi güçlendiriyoruz."


İMZALAR ATILDI ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türkiye-Nijerya arasında 7 yeni anlaşma imzalandı.  Anlaşmalar iki devletin Cumhurbaşkanları ve heyetleri tarafından imzalandı. Bu bağlamda imzalanan anlaşmalar ise şu şekilde;

-"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hidrokarbon Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffery Onyeama tarafından imzalandı.

- "Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik Alanında İşbirliği Anlaşması" ile "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında Siyasi İstişare Mekanizması Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffery Onyeama tarafından imzalandı.

- "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Sanayii İşbirliği Anlaşması" ise Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffery Onyeama tarafından anlaşma yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AFRİKA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ekim gecesi Angola'ya doğru yola çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ekim gecesi Angola'ya gitmişti. "TUR" uçağıyla Angola'ya hareket eden Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal