Türkiye Korkusu Yunanistan'a S-300'leri Açtırdı

Libya ile Türkiye'nin Akdeniz'de vardığı mutabakatı sindiremeyen Yunanistan, Girit adasında S-300 hav savunma sistemini aktive etti. Bölgeye çok sayıda birlik ve İHA gönderdi.

07.12.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-11:09)

Türkiye’nin Akdeniz’de attığı kararlı adımlarla hayal kırıklığına uğrayan Yunanistan, bölgede skandal adımlar atmaya devam ediyor. Savunma Bakanı’ndan, donanma komutanına, milletvekilinden eski askerine kadar çok sayıda isim savaş naraları atmaya başladı.

Türkiye ile Libya arasındaki imzalanan ''Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Muhtırası'' Yunanistan’ın birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor. 

YUNANİSTAN GİRİT'TEKİ S-300'LERİ AKTİVE ETTİ

Yunan ordusu Türkiye’ye karşı adımlar atarken, siyasetçiler de tehditte birbiri ile yarışıyor. Ülke basınına göre, Türkiye’nin olası adımlarına karşı Girit’teki S-300 sistemlerini aktive eden Yunan ordusu, adaya ek deniz gücü, drone, cephane ve özel kuvvet askeri gönderdi. 

İsim veremeden El Cezire’ye konuşan bir diplomat da Türkiye’nin bölgede faaliyet göstermesi durumunda donanmanın harekete geçerek cevap vereceğini ve işin savaşa kadar varabileceğini iddia etti. 

NİKOS TSOUNİS: TEK BAŞIMIZA YAPACAĞIZ

Yunan Donanması Kurmay Başkanı Amiral Nikos Tsounis, “Her seviyede tüm olasılıklar için hazırlanıyoruz. Kimsenin gelmesini ve bize yardım etmesini beklemeyeceğiz. Ne yaparsak yapalım tek başımıza yapacağız” ifadeleriyle savaş hazırlığı mesajı verdi. 

PANAGİOTOPOULOS: BİZİ KORKUTMAMALI, HER TÜRLÜ ŞEYE HAZIRIZ'

Bir televizyon kanalına konuşan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da benzer açıklamalarda bulundu. 

Nikos Panagiotopoulos, “Türkiye bir süredir Doğu Akdeniz’de somut davranışları artırıyor. Türkiye, şuanda halkının ve liderlerinin gözünde Akdeniz olaylarının üstesinden geldiğini düşünüyor. Bu bizim için bir endişe, ama bizi korkutmamalı ve Savunma Bakanı olarak söylediğim şey bu. Birkaç kez belirttiğim gibi, Yunan-Türk ilişkilerinde gelişme için yer var, ancak her türlü şeye hazırız.” ifadelerini kullandı. Panagiotopoulos, “Türkiye-Libya anlaşmasının yürürlüğe girmesini önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Güçlü ve haklı müttefiklerimiz var ve bize ekstra güç veriyor” dedi.  

POSTOLAKİS: YUNANİSTAN TÜRKLERDEN KORKMAKTAN VAZGEÇMELİ

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı ise katıldığı radyo programında esti gürledi. Apostolakis şunları kaydetti:

“Durum sakin ve mantıklı hareketler gerektiriyor, panik yok, Komşu Türk, artık kontrol edilmiyor, ne uluslararası hukuka ne de antlaşmalara mantığa uymuyor. Anladığı tek şey, ona baskıyı yapabilenlerden anlıyor. Herkes Türkiye’nin artık yalnız başına harman dövemeğeceğini anlamalı. Bana Yunanistan’ın kimseden bir şey bekleyemeyeceğini söyletmeyin. Yunanistan, Türklere karşı korkmaktan vazgeçmeli ve yapması gerekeni yapmalı.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal