Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde ticaret hacmi artıyor: Orta Koridor güçleniyor!

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticaretin artması, Orta Koridor'u güçlendirecek adımların atılmasını sağlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasında ticaret hacmini artırma amacıyla yeni çalışmaların yapılacağını belirtti. Bu girişim, bölgesel iş birliğini ve ulaştırma alanındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

17.02.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-16:41) Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde ticaret hacmi artıyor: Orta Koridor güçleniyor!

Haber7’den alınan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ulaştırma alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli adımlar atıldığını açıkladı. Bu adımların, ticaretin ve ekonomik iş birliğinin daha etkili bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlaması bekleniyor. Bakan Uraloğlu, Türkiye ve Kırgızistan arasında ticaretin artmasıyla birlikte Orta Koridor'un güçleneceğine inandığını vurguladı. Bakan Uraloğlu'nun ifadesine göre, Türkiye-Kırgızistan ticaretindeki potansiyeli en üst düzeye çıkarmak adına çalışmalar hız kazanıyor. İki ülke arasında ulaştırma altyapısını güçlendirmek, sınır kapılarını daha etkin bir şekilde kullanmak ve lojistik süreçleri iyileştirmek amacıyla yeni projeler planlanıyor.


Ticaret ve taşımacılık alanında yeni projeler uygulanacak

Türkiye ve Kırgızistan arasında ulaştırma sektöründeki iş birliği ve ilişkiler güçleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, kısa süre önce Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek ülkeler arasında çok yönlü bir ulaştırma sektörü iş birliğinin sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tekebaev ile yapılan görüşmenin ardından iki ülke arasında ulaştırma sektöründe güçlü bağları daha da sağlamlaştırmak üzere adımlar atıldığını ifade etti. Görüşme, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticaret ve taşımacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine olanak sağlayacak potansiyeli beraberinde getiriyor.

Türkiye ve Kırgızistan arasında ulaştırma sektöründeki iş birliği ve ilişkiler güçleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, kısa süre önce Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tilek Tekebaev ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek ülkeler arasında çok yönlü bir ulaştırma sektörü iş birliğinin sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, Kırgızistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Tekebaev ile yapılan görüşmenin ardından iki ülke arasında ulaştırma sektöründe güçlü bağları daha da sağlamlaştırmak üzere adımlar atıldığını ifade ederek şu açıklamada bulundu:

"İmzalanan protokolün yürürlüğe girmesiyle bu konu resmiyet kazanacaktır. Diğer yandan geçiş belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesini öngören 'E-Permit' çalışmasının Kırgızistan ile yapılması konusunda mutabık kaldık. Büyük altyapı projelerinin özel sektörde gerçekleştirilmesi yönündeki tecrübemizi Kırgız kardeşlerimizle paylaşmak konusunda anlaşma sağladık. İstenen bilgi birikimini vermeye hazırız."


310 kilometrelik demir yolu hattı

Orta Koridor konusunda da Kırgızistan ile multimodal bir taşımacılık gerçekleştirilmesine önem verdiklerini vurgulayan Uraloğlu, şunları belirtti:

"Bu bağlamda, Çin ile Kırgızistan arasında proje aşamasında olan ve toplam uzunluğu yaklaşık 310 kilometreyi bulan demir yolu hattının Çin ile Kırgızistan arasında demir yolu taşımacılığına ve Orta Koridor'a katkıları ele alınmıştır. Ülkemizin demir yolu yönetimi ve operasyonu konusunda edindiği tecrübeyi de Kırgız tarafıyla paylaşacağız. Ayrıca Türkiye ile Kırgızistan arasında ticaret hacmini artmasına yönelik yeni çalışmalarımız da olacak. Türkiye ile Kırgızistan arasında ticaretin artmasıyla Orta Koridor dünya üzerinde daha güçlü bir yol haline gelecek."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal