Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu göz açtırmıyor: Bolu Belediyesi'ne 40 bin TL idari para cezası!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından Bolu Belediyesi'ne ayrımcılık cezası kesildi.

19.05.2022-14:13 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-14:30) Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu göz açtırmıyor: Bolu Belediyesi'ne 40 bin TL idari para cezası!

Bolu Belediyesi yabancı uyruklu insanlara yönelik aldığı kararlarla gündeme gelmişti. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nca (TİHEK) yabancılara su kullanımı ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına yönelik Bolu Belediye Meclisi kararı hakkında resmen inceleme başlatıldığı açıklamıştı. 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından Bolu Belediyesi'ne 40 bin TL ayrımcılık cezası kesildi.

40 bin TL idari para cezası 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanlığı'nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

Neden para cezası kesildi?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, farklı tarihlerde yaptığı açıklamalarda: "Belediyede kıyılacak nikahlarda yabancı uyruklu ve ilk evliliğini sonlandırarak yeniden evlenmek isteyen kişiler açısından yeni ücret tarifelerine yine yabancı uyruklu kişiler için su faturası ve katı atık vergisi başta olmak üzere bazı ücretlere 10 kat zam yapılacak." ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamaların, misyonu insan haklarını korumak ve geliştirmek, ayrımcılığı önlemek ve kişilerin eşit muamele görmesini sağlamak olan kurum tarafından yakından takip edildiği belirtilmiş ve işlem başlatılmıştı.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal