Türkiye ile Rusya Suriye'de Ortak Devriyeye Yeniden Başladı

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi başkanı Rus askeri polisi ve TSK'nın, Türkiye-Suriye hududunda devriye gerçekleştirdiği açıklamasını yaptı.

18.02.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-09:24) Türkiye ile Rusya Suriye'de Ortak Devriyeye Yeniden Başladı

Türkiye'nin, sınırlarımızı terör tehdidinden korumak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı, Rusya ile imzalanan mutabakat neticesinde bitmişti. Mutabakatın içeriğinde Rusya ile Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde birlikte devriye düzenleyeceği ve teröre karşı güvenlik önlemleri alması kararına varıldı.

Fakat Suriye'de, Rusya'nın açık desteğini alan Esed rejimi İdlib'e düzenlediği saldırıda 8 vatandaşımızı şehit etmişti. Bunun üzerine Türkiye devriyelere katılmama kararı almıştı.

Ancak ortak devriyelere yeniden başlandı. Rusya'dan yapılan açıklamada ise durdurulan devriyelerin dün yeniden başladığını duyuruldu.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Rus askeri polisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 17 Şubat'ta Türkiye-Suriye sınırında devriye gerçekleştirdiğini açıkladı.

HAVA DEVRİYESİ DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, düzenlenen basın toplantısında, "Kamışlı-Şeyrek-Dellik-Kasra-Arada-Kebira-Tavrat-Şevkat-Dellik-Şeyrek-Kamışlı güzergahında, yeni ortak Rus-Türk devriyesi gerçekleştirildi." sözlerini sarf etti.

Rus askeri polis birliklerinin Halep ve Rakka bölgelerinde de devriye görevini sürdürdüğünü bildiren Juravlyov, aynı zamanda hava devriyesinin de gerçekleştiğini söyledi.

Ortak yapılan etkinliklerin onaylanan plana göre, aksaksız ve olaysız bir şekilde geçtiği ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal