Türkiye İle Mısır Yıllar Sonra Yeni Bir Döneme Başladı

Türkiye ve Mısır yakınlaşmasında ilk dönem başladı. Mısır’ın davet ettiği Türk Dışişleri Heyeti, siyasi istişareler yapmak için bugün Kahire'ye gidiyor. Mısır ve Türkiye tarafından atılan bu adımlar sayesinde iki ülke arasında seneler sonra yeni bir dönem başlıyor.

05.05.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-12:56) Türkiye İle Mısır Yıllar Sonra Yeni Bir Döneme Başladı

Türkiye ile Mısır yeni bir döneme başlıyor. Önceki ay canlı yayında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır arasında, önce istihbaratlar içinde açılan kanalın, dışişleri bakanlıkları aracılığıyla sürmesi konusunda mutabık olunduğunu bildirmişti. Siyaset ve diplomaside bazen kırgınlıklar olabileceğini ancak ortak niyet konulduktan sonra ilişkilerin daha kolay ilerleyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, ‘Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek.’ açıklamasında bulunmuştu. 

HEYET KAHİRE'YE GİDİYOR 

Bu kapsamda Türk heyet, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek için yola çıkıyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan tarafından yapılan açıklamada, siyasi istişarelerin, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza'nın başkanlıklarında yapılacağı belirtildi. 

İKİLİ İLİŞKİLERDE İYİLEŞTİRME 

Yapılan açıklamada, ‘İstikşafi görüşmeler iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili düzeyde ve bölgesel bağlamda normalleşmesine yol açabilecek gerekli adımlar üzerinde odaklanacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal