Türkiye ile Mısır arasında kritik gelişme! Yeni bir döneme giriliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun 18 Mayıs'ta ABD'ye gidecek ve mevkidaşı olan Blinken'la ikili ilişkiler ile Rusya-Ukrayna savaşını görüşecek. İşte haberin detayları...

11.05.2022-17:02 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-17:02) Türkiye ile Mısır arasında kritik gelişme!  Yeni bir döneme giriliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nın 18 Mayıs'ta ABD'ye gideceği duyuruldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı olan Antony Blinken ile birlikte görüşmek için 18 Mayıs'ta ABD'ye gerçekleştireceği ziyaretten de bahseden kaynaklar, iki bakanın görüşmesinde stratejik mekanizmanın ele alınacağını dile getirdi. Kaynaklar, Bakanların Stratejik Mekanizma toplantısında, ülkeler arasında yaşanan anlaşmazlık konularının çözümü yönünde odaklanacağını belirterek, işbirliği alanları üzerinde de durulacağını açıkladı.

Türkiye Mısır ilişkilerin de yeni boyut 

Diplomatik kaynaklar, Türkiye ile Mısır arasında yaşanan ilişkilerde yeni döneme dair de değerlendirmelerde bulunmuştur. Türkiye ile Mısır arasında olan ilişkilerde yeni döneme dair de değerlendirmeler içerisinde bulunan kaynaklar, iki ülke arasında bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleştirilebilecek görüşmelerin ardından bakan düzeyinde de görüşmelerin olabileceğini bildirdiler. 

Rusya Ukrayna savaşı masaya yatırılacak 

Ankara, Kiev ile Moskova arasında bir ateşkesin sağlanması adına devrede. Diplomatik kaynaklar, çatışmalar devam ederken bir yandan müzakere sürecinin devam ettiğini de duyurdu. Sahada durum kötüleştikçe söz konusu durumun da zorlaştığı değerlendirmesinde bulunan kaynaklar, önümüzdeki günler içerisinde beklenen önemli bir görüşme üzerine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler'in (BM) insani temas grubu kurulması hakkında bir teklifi olduğunu aktaran kaynaklar, ''Önümüzdeki günlerde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında bu kapsamda görüşmeler devam edebilir. Taraflar arasında teknik düzeyli toplantılar yapılabilir' 'diye söyledi. Diplomatik kaynaklar ayrıca ateşkes müzakerelerinde güvenlik garantileri kısmına da özellikle dikkat çekti. P5 ve onunla ilgili ülkelerle görüşmelerin ise devam ettiğini belirtti. Söz konusu ülkelerin henüz taraflara bir teklif sunmadığı ifade edildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal