Türkiye Eurovision'a Katılmak İçin Görüşmelere Başladı!

Türkiye, Avrupa Yayın Birliği üyelerinin katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması'na puanlamadaki haksızlık nedeniyle 2012 yılından beri katılmıyor. İbrahim Eren, uzun zamanın ardından yönetim ile görüştüklerini bildirdi.

21.06.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-13:39) Türkiye Eurovision'a Katılmak İçin Görüşmelere Başladı!

Türkiye 2012 senesinden itibaren Avrupa Yayın Birliği üyelerinin gerçekleştirdiği Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıyor. İbrahim Eren ise bu konuya ilişkin net bir tavır koyduklarını dile getirdi. 

‘YÖNETİM KURURUMUZUN KARARI HALA AYNI’ 

Eren görüşmelerin olduğunu dile getirerek, ‘Yönetim kurulumuz hâlâ aynı kararda devam ediyor. Puanlama değişmeden katılmayacağız, ama bu arada Eurovision'la da görüşüyoruz’ şeklinde konuşarak, yetkililerin uzun bir aradan sonra tekrar bağlantıya geçtiğinin haberini verdi. 

'BU SENE BAŞARILIYDI'

Avrupa Yayın Birliği'nin yeni Başdanışmanı Martin Österdahl'dan bahseden Eren, bu yılın çok başarılı olduğunu da bildirerek‘Eurovision'un başına Kuzey Avrupa'dan çok iyi biri geldi. Bence bu sene çok başarılıydı. Uzun zaman sonra güzel bir yarışma yaptılar. Yeni gelenle bizim arkadaşlar görüşmeye başladı. Ne olur bilemem’ şeklinde konuştu. 

HAKSIZLIKLAR NEDENİYLE YARIŞMADAN ÇEKİLMİŞTİK 

Türkiye, 1975'teki ilk çıkışından şimdiye dek Eurovision'a 34 kez katıldı. 2012 senesinde Can Bonomo'nun Love Me Back şarkısıyla son kez yarışmaya katılan Türkiye, 2013 yılında puanlama sistemiyle ilgili haksızlıklar nedeniyle Eurovision'dan çekilmişti. Ülkemiz ilk ve tek birinciliğini ise 2003 senesinde Sertab Erener'in seslendirdiği Everyway That I Can şarkısıyla almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal