Türkiye Büyük Millet Meclisi Tatile Giriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bugün, Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı yapacak.

12.07.2021-11:55 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-12:10) Türkiye Büyük Millet Meclisi Tatile Giriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta torba kanun teklifi için mesai yaparak 4'üncü Yasama Yılı'nı tamamlayıp, 1 Ekim'e kadar tatile girmeye hazırlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bugün, Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı yapacak.

Komisyonda, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin ve 45 milletvekilinin imzasının yer aldığı, kamuoyunda 'torba kanun' olarak tanımlanan 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' konuşulacak.

TORBA TEKLİFİNDE BİRÇOK MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN MADDELER YER ALIYOR

Teklifin sona ermesinden sonra genel kurulda değerlendirilmesi öngörülüyor. Teklifle, 2020 yılında yaşanan depremlerde, binaları zarar gören vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının olanak verilmemesi amacı ile afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması hedefleniyor.

KAMU GÖREVLİLERİNİN İHRAÇ YETKİSİ UZATILACAK

Torba yasada ayrıca, terör örgütleri ile mücadele alanında kamu görevli olan kişilerin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması gibi ihtiyaç duyulan birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi, ihtiyaca binaen 31 Temmuz 2021’den itibaren üç yıl uzatılacak.

KARŞILIKSIZ ÇEK DÜZENLEMESİ

Karşılıksız çek suçundan 30 Nisan 2021 tarihi itibari ile mahkum olan kişilere ödenmemiş çek bedellerinin onda birinin 30 Haziran 2022 tarihine kadar ödenmesi, diğer taksitlerin ise anılan tarihten itibaren ikişer ay ara ile 15 eşit taksitte ödemeleri durumunda mahkumiyetin bütün neticeleri ortadan kalkacak.

Borçlular, ödemelerine sadık kaldığı süre boyunca infazları da durdurulacak. Bu hüküm, 30 Nisan 2021 tarihine kadar işlenen suçlarda yargılama aşamasında olan dosyalar hakkında da uygulanacak.

'TURİZM TEŞVİK KANUNU' TEKLİFİ GELİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta ayrıca, Turizm Teşvik Kanunu' dahilinde teklif için görüşme yapılması düşünülüyor. Kalkınmanın lokomotiflerinden biri olan turizm sektörünün pandemi dönemi boyunca ayakta durması için hazırlanan teklifle, turizm merkezlerinde özel sektör katılımıyla 'Turizm Hizmetleri Yönetim Birlikleri'nin kurulması ve lüks kampçılığın yasal alt yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

MECLİSİN TATİLİ 14 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Meclis Genel Kurul’da kanun görüşmeleri tamamladıktan sonra 14 Temmuz'da, 27'nci Dönem 4 Yasama Yılı'nın tamamlanıp 1 Ekim'e kadar tatile girmesi planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal