Türkiye, BM'ye Libya Mutabakatının Tescili İçin Başvuruda Bulundu

Türkiye, Libya ile 27 Kasım'da gerçekleşen ve 8 Aralık'ta yürürlüğe dahil olan mutabakatın tescil edilmesi amacıyla önceki BM'ye bildirim gerçekleşti.

12.12.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-16:34) Türkiye, BM'ye Libya Mutabakatının Tescili İçin Başvuruda Bulundu

Diplomatik kaynaklardan aktarılan açıklamaya göre, Türkiye, Libya ile 27 Kasım'da gerçekleşen ve 8 Aralık'ta yürürlüğe dahil olan mutabakatın tescil edilmesi amacıyla önceki BM'ye bildirim gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, İstanbul'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın yürürlük tarihinin 8 Aralık 2019 olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından önceki gün aktarılan bilgide, mutabakatın Libya'da hükümet tarafından, Türkiye'de de TBMM tarafından kabul edildiği vurgulanarak, "Yürürlükle ilgili kararnamenin Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanmasıyla birlikte BM'ye tescilini de yapacağız. Hem anlaşmayla ilgili birlikte bilgi veriyoruz hem de batı sınırları belirlenmiş yeni kıta sahanlığımızı da BM'ye tescil ettiriyoruz." demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal